Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

KatinkaBille

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om KatinkaBille

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Någon som har erfarenhet av att gå kanalvägen till Medelhavet med masten på däck? Vår båt är 10 m och masten 12 m. Ska man låta den sticka ut lika långt i både för och akter, eller hålla fören fri och låta masten sticka ut 2 m där bak? Eller ska man skicka masten på lastbil istället?
  2. Vad ska man tänka på när man skaffar en pålboj? Vår båtplats är utrustad med en lina som går från bryggan ner i vattnet och är förankrad i en annan lina som ligger på botten parallellt med bryggan. Opraktiskt och smutsigt att hämta upp linan från bryggan när man lägger till, Det är strömt och ofta sidvind, om grannarna inte ligger på plats är risken stor att båten driver in och lägger sig längs med bryggan innan man får ordning på den jämrans akterförtöjningen. Dessutom svårt att ta sig ut eftersom man riskerar att få grannens lina i propellern. Nu har vi fått tillstånd att istället skaffa en pålboj, som alltså ska förankras i den lina som ligger på botten parallellt med bryggan, ett antal meter utanför denna. Vår båt är 10 meter och väger 6 ton (LM 32). Vad ska vi tänka på när vi väljer pålboj och när vi sätter den på plats? Vi vill ha en pålboj med en lina som går i luften in till bryggan (som inte är en flytbrygga.) Jag kanske ska nämna att vi dessutom har tidvatten där vi bor på västkusten. Tacksam för svar.
  3. Vi planerar en kanalresan till Medelhavet och vill inte lämna vår dansksvenska gårdshund kvar hemma. Någon som har erfarenhet av hund ombord på en sån färd?
×
×
  • Skapa nytt...