Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

ruonaoja

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om ruonaoja

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. någon som har erfarenhet av dessa " http://www.blocket.se/stockholm/Motor_passande_Yamaha_40hk_54070482.htm?ca=11&w=1 " motorer? tror ni det skulle gå att byta ut min 6e9 40hk motor i min mariner mot en sån här? har aldrig bytt motor på en båtmotor men har skruvat väldigt mycket bil och mc och renoverat motorer osv, så i min värd är det inte så mycket som kan vara annorlunda mellan denna motor och min motor jag har nu, förutom tex självaste storleken på motorn "ytter mått dvs" splines för utående axel? motorfästen, är jag helt ute och cyklar? rätta mig. Mvh Tomi
  2. okej. tänkte testa det billigare alternativet så får man se om man blir nöjd. ska nog inte vara någon större fara då jag bara åker runt i mälaren. =)
  3. http://www.seasea.se/Article.aspx?ArticleNo=93025 utan backventil så har den ingen non feedback som dom kallar det, dvs motorn kan röra sig när man inte håller i ratten. men sen vet jag inte hur känsligt det är. men får en känsla av att det är i högre farter det gäller. man vill ju gäran kunna lägga lite drifter längs vass kanterna o släppa ratten o kasta ett par kast. och då går det ju inte särskilt fort.
  4. hade tänkt att montera hydraulstyrning på båten men såg att en backventil till hydraul styrningen var svindyr. undrar om någon vet vad det är för slags backventil? är den speciel special eller går den att köpa på tex hydroscand? tack på förhand
  5. Nu har jag ännu en gång blåst rent förgasarna och även gått över tändningen, men ingen skillnad,
  6. jo jag har haft det problemet tidigare på div cross hojar så jag kollade över allt det i vintras och gjorde rent med bräkleen och tryckluft. jag får en känsla av att det är nå knas me drivningen eftersom jag kan varva motorn ganska ordenligt när jag inte har någon växel i. men så fort jag lägger i växeln så hostar han till lite lätt och sen puttrar han iväg på lägsta gas fast dett är öppna spjäll.bytte växelhus olja i vintras och det verkar vara tätt för det var ren och fin olja som rann ut. det här problemet uppstod innan vintern, sista fisketuren på väg till båtkärran. och det kom helt plötsligt också när jag låg o marchade 20knop
  7. Ja det ser ut som att allt med tändningen fungerar som det ska, eftersom jag hade problem med det tidigare så var det de första jag kollade över.
  8. har en mariner 40hk 6e9 motorn, hade tidigare problem med att den varvade upp på maxvarv på tomgången och det visade sig vara fel inställd tändning. ställde in tändningen och den började gå klockrent till sista repan innan upptagning, nu är problemet att den går hur fint som helst innan jag lägger i växeln, så fort jag lägger i växeln så går han bara på lägsta varv, han orkar liksom ingenting. någon som vart med om detta tidigare?
  9. jo viss har säkert en leverantör av buster svar på frågen men även andra här på maringuiden, tackar så hemskt mycket för hjälpen =)
  10. tjena tänkte måla om min buster från skit ful till blå, och jag skullle gärna vilja få tag i den blåa original färgen buster använder sig av, någon som har koll på vad tillverkaren av färgen heter samt vad det är för färg kod? tack på förhand =)
  11. Egentligen inte. Men 30 eller 40hk har inte bestämt mig än. Om det blir en 40 så får man förstärka AS lite extra och man har en motor som fungerar bra till en lite större båt om man köper en ny om något år. Men sen spelar ju självklart priset stor roll också. Anledningen till att jag vill ha en tyst motor det är för att man ska kunna glida in tyst i Vass vikarna och då är ju egentligen en elmotor överlägsen. Och då skulle det optimala vara en 2t+elmotor för min del. Men att köpa en gammal 2t som man kanske litar på har jag ingen lust att göra. Därför föredrar jag att köpa ny/bättre begagnad 4t. Det finns väl ingen förutom evinrude som gör 2t fortfarande som är ett välbeprövat märke. Men å andra sidan så har jag inte hört så mycket om deras etec motorer förutom att jag tyckte att dom verka väldigt tunga när jag läste lite om dom. Så tyvärr får det nog bli en 4t med ventiler och djävulskap
  12. Marinern skall bytas ut för att jag är så extremt less på den och den är totalt o pålitlig. Varje gång man ska ut med båten så får man hoppas att den går igång för det första. Och sen om man får igång den så får man hoppas att man kommer hem igen. Så det känns som att det är läge att införskaffa sig någonting nyare. Och att jag är sugen på en 4t beror endast på att dom är tystare annars så tycker jag 2t är överlägset.
  13. aa det där med försäkringar, iom båtens ålder så har jag den inte försäkrad då man inte lär få någonting tillbaka för båten, men har du någon koll på hur det blir med försäkringen om jag försäkrar båt/motor sen när ajg köpt en ny snurra. (låt säga ett de blir en 40hk) o någon stjäl den, tror du dom skulle börja gnabba om att jag har 5hk för mkt då? (skulle visserligen inte förvåna mig). det är väl mer om det skulle ske en olycka som det är relevant att det skulle kunna vara orsaken. appropå det där med vikten, väldigt smart lösning att jag själv inte tänkt på det tidigare. men då får jag mest svar på om båten klarar av den extra vikten, klarar akterspelgeln av den extravikten? det blir ju både 31kg extra plus säkert någon hästkraft till. akterspegelt är förstärkt en gång dock endast med en extra aluplåt på ytter sidan, man kanske skulle behöva förstärka ytterligare för att vara på den säkra sidan,
  14. har en buster R med en 40hk mariner 2t. nu under vinter hade jag tänkt att uppgradera till en 4t. och frågan är om man kan häkta på en 40hk 4t eller ska man gå ner till en 30hk? på skylten på båten står det max 35hk men det är inte häst antalet som gör mit fundersam utan vikten på motorn. te.x en honda 40hk 4t väger 98kg och min mariner väger 67kg om jag minns rätt. någon som vet om dessa 31kg har stor betydelse?
×
×
  • Skapa nytt...