Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Bibapulula

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bibapulula

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Sitter i köptankar på en daycruiser eller Wa mellan 6-7 meter. Hade tänkt lägga nänstans 150-220 tusen. Båten ska användas till dagsutflykter men bra om de går att övernatta 1 natt.. Viktigt att den går bra i sjön och har vettig bränsleförbrukning. Sneglat lite på en yamarin 6110, fin modell men dom flesta som säljs är med 2-taktare.. kanske inget att vara rädd för? Vad skulle ni rekommendera för modeller?
  2. Jag märkte nyligen att nivån i drevoljebehållaren till mitt bravo 3 drev ökar något när jag vart ute å kört med båten. Ökar ca 1-2 cm i burken för att när den svalnat gå tillbaka till ursprunglig nivå. Till råga på detta så bildas de som ett skum/bubblor på ytan. Är detta normalt? Eller vad kan orsaka detta?
  3. Den glappar bara in och ut. Har försökt lyssna på alla sätt men de är svårt att säga exakt vart oljudet kommer ifrån. Det låter som sagt från fronten på motorn endast när man svänger och motor är varm. Låter inte alls när motorn är kall.
  4. Verkar vara pumpaxeln som glappar.
  5. Kan servopumpen ge ifrån sig ett sånt ljud? Kollade servopumpen och den är lite glapp.
  6. Hej, min motor eller drev ger ifrån sig ett konstigt ljud. Ljudet kommer bara när motorn är riktigt varm och när jag snurrar ratten. Bifogar en filmsnutt. Nån som har nån idé om vad som låter? videocompress-046-20200702_150524.mp4
  7. Jag har provat att frigöra växelwiren och växlat för hand men utan framgång. Wiren går i ändläge men framväxeln ramlar inte i. Jag har idag demonterat kåporna på drevet för att komma åt växelföraren och växelgaffeln. Växelförararen når ändläge vid växling men konan ramlar lixom inte ner tillräckligt. Om man men handkraft lyfter/trycker växelgaffeln/axeln så går växlarna i. Jag provade skruva ur växelgaffeln och vände på den. Då blev felet helt omvänt framväxel gick i men inte backen .
  8. det fanns redan innan jag bytte vajer.
  9. Ok, växelwiren är bytt och injusterad. När jag lägger i framväxel med motor avslagen känner jag/hör jag hur växeln(konan) halkar i och propellrarna ej går att rotera åt ett håll. Gör jag samma med motorn igång så händer inget, inget ljud hörs överhuvudtaget att växeln är på väg att gå i. Om konkopplingen är sliten borde man inte höra att de slirar eller att propellern borde rotera något? Provade öka varvtalet men inget händer. Det som känns så skumt är att jag ett par gånger lyckats få i framväxeln med motorn igång med nuvarande injustering av växelwiren.
  10. Bibapulula

    Bravo III

    Jag har problem med växlingen på mitt Bravo III drev. Framväxeln går i kanske 1 gång av 30 när motorn är igång. Stänger jag av motorn och någon roterar propellrarna vid växling så går både fram och backväxel i varje gång. Växelwire är utbytt. Någon som har någon aning om vad felet kan vara?
  11. Jag har en simrad go7 och en gfs10 flödesmätare inkopplad i min båt. Jag har försökt läsa mig till om man kan se hur mycket bränsle man förbrukat sedan senaste "tankningen" i plotter men utan framgång. Jag har gått in i menyerna och fyllt bensintanken virituellt på fullt (400 liter) men inget händer när jag startar motorn. Den information jag får av flödesmätaren är just flödet i l/tim eller l/nm och de i sig är ju kanon .Kan de vara så att garmins flödesmätare inte ger tillräcklig informationen till plottern för att räkna av bränsle från ett förinställt värde? Någon som vet?
  12. Jo det är ett separerat startbatteri, det som gjorde mig tverksam var just dess låga Ah. Men det kanske inte är nåt problem på sommaren.
  13. Jag ska köpa nytt startbatteri till min båt, motorn är en Mercruiser 7.4l med förgasare. Jag har sneglat på ett Banner powerbull 95ah 760CCA alternativt ett Optima röd 50ah 815CCA. Klarar jag mig på Optimas låga Ah? Kom gärna med tips om bra batteri till en vettig peng. Mvh Robert
×
×
  • Skapa nytt...