Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Mattoeriksson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Mattoeriksson

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har en HR 480SC med Suzuki 60 (4T) -08 Är det någon som har eller haft en fyrbladig propeller på och vet om farten ökar i trollingfart? Dvs tomgångsläge med växel i. Idag, med trebladig standard, ligger jag på 1,4 knop i tomgångsläge.
  2. Har en HR 480SC med Suzuki 60 (4T) -08 Är det någon som har eller haft en fyrbladig propeller på och vet om farten ökar i trollingfart? Dvs tomgångsläge med växel i. Idag, med trebladig standard, ligger jag på 1,4 knop i tomgångsläge.
  3. Jag har en HR480 med Suzuki 60 (08, 4T). Jag tycker den inte planar upp så fort som jag vill. Vinner jag något på att mappa om den till 70 hk (Identiska motorer i grundutförande), eller är det propellerbyte som gäller? Eller kanske både och.... Toppfarten räcker och blir över, tror inte jag kommer att ligga och blåsa på i 30 knop, det är ju antingen trollingfart eller marschfart på 17-20 som är gångbart. Så om mappningen endast ger toppfart så är det meningslöst känner jag. Är i första hand vid skidåkning som jag vill att den ska plana upp fortare. Gör stålpropeller skäl för pengarna? Eller är det att kasta pengarna i sjön
  4. Så äntligen är våndan över. En ny familjemedlem i form av en Höga Rodd 480 SC, 60HK Suzuki, hela ekipaget 2008, har gjort entré. Har även en Mysingen 4 (trä) och en styrpulpet med 60 murkla 2-takt. Efter några kortare turer så är jag mycket positivt överraskad av denna båt. Hon går fantastiskt stadigt, även då det blåste upp och gick vita gäss ute på sjön (stort magasin i Indalsälven, Jämtland) Snabbt upp i plan. Motorn är en dröm, sååååå tyyyyyst (har iof bara åkt 2-takt) Inredningsmässigt så är det toppen med det integrerade bordet, kan nu sitta och luncha/fika utan att behöva balansera käket i knäna. Mycket utrymme invändigt vid fiske, kanske kunde vara en stuv under sätet framför pulpeten, men det har jag redan börjat projektera på. Återstår att se hur hon beter sig med vattenskidor/ring efter så småningom. Men kort: det verkar vara en riktigt bra allroundbåt, så länge man inte skall övernatta i den, men då har jag ju inte köpt denna. Oj oj oj, va mycket fisk som skall dras med detta ekipage
  5. Någon som vet om dom nya insprutningsmotorerna går att Mappa om eller på något annat enkelt sätt höja effekten, från t ex 50 till 60 HK? Läste någonstans om en som hade tagit bort strypbrickan på sin Yamma 50 som då blev en 60. Finns det någon relevans i det?
  6. Någon där ute som vet om Suzuki 50, 60, 70 HK -09 har trollingfunktion?
  7. Jag har en 4,5 m med påbyggd bracket dvs motorfäste. LÖA 5 m. Men den är lite för enkel inredningsmässigt. Har en -88 60 hk mercury, går fantastiskt fint i sjön, men vill gärna ha en båt som har dels fyrtakt och som har mer sittplats och kännas mer ombonad. Då vi är ute med kompisar så blir den trång iom brist av sittplatser. Skall funka som fintursbåt likväl som trolling/mete/spinnfiske och några turer med skidor och tube. Trailingbar utan krångel då fjällrödingarna skall plockas upp ;-). Möjlighet till kapell. Så med den specen känns det som HR 480 SC är ett bra val. Kommer att gå i en relativt stor sjö i Jämtland (vattenmagasin) mestadels av tiden.
  8. Lyfter tråden. Det har gått ett tag sedan det skrevs om HR:en. Är ni lika nöjd fortfarande? Är det stabil eller tippbenägen vid snedbelastning? Tänker främst när man fiskar och blir stående på ena sidan, eller när man kliver i och vid lastning från brygga.
  9. Har snöat in lite på HR 480. Någon som har erfarenhet av den? Bra som dåliga. Vilken motorstorlek bör jag välja? (om jag nu har den möjligheten då jag tänkt köpa beg)
  10. Buster L är väl den båt jag tittat mest på. Då jag tänker köpa beg. Så är det ju några frågor som behöver svar: fom vilken årsmodell ska jag gå på? Är något motormärke bättre/sämre? Sen ryktas det ju att Buster L före -10 inte klarar sjö utan tar in vatten föröver vid kraftig sjögång, men är inte det mer kust/havsrelaterat?
  11. Tackar för välkommnandet! Jag har idag en 4,5 meters med påbyggt motorfäste 0,5 m Jag åkte tidigare 6,5 m träbåt (Mysingen), så en båt runt 5 meter känns som lagomt, Den ligger i sötvatten (Östersund) och kommer att användas till fiske (trolling och spinnfiske) och sköna turer på sjön vid soliga dagar. Vi är två personer men vill kunna ta med kompisar ut när dom kommer och hälsar på. Vill gärna enkelt kunna traila iväg för fiske i närbelägna vatten. Så jag vill ha Ali-båtens oömma skrov men även ha plastbåtens komfort. Akterkapell är inget krav men är bra att kunna ha som option (blåst och regn i fjällsöarna är påfrestande för fiskehumöret)
  12. Jag tänker gå upp i storlek och årsmodell på styrpulpetsbåt. Jag kastar några frågor till er som har/haft båt och kan gett tips eller två. Aluminium eller plast? Jag har tittat lite och fastnatför några modeller: Buster Silver Micore Örnvik Yamarin Så nu är det fritt att tycka/ge tips
×
×
  • Skapa nytt...