Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

RogerTapper

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om RogerTapper

  • Placering
    Kadett
  1. Efter det jag läst här i forumet under denna tråd så har jag kommit fram till att jag skulle inte vara ett dugg orolig för att förvara eller rekomendera någon Båtvårdsspecialisten på Värmdö. MVH Roger.
  2. Jag har en 4 hk Yamaha 3-4 år som jag använder på min jolle. Känner att det är aningen för lite kraft i den, är det möjligt som någon sagt mig att trimma densamma till 6 hk genom att byta några munstycken i förgasaren? /RT
  3. Tackar för alla goda råd, skall nog prova att fästa en anod plus att slipa bort den rost som finns nu och lägga på Mönja där.
  4. Hej! Jag har en järnköl på min båt som trots genomgång på firma är alldeles rostig när jag tar upp båten på hösten, hur åtgärdar jag detta? Måste man åtgärda det? Jag fick ett tips av en snubbe som sa att jag skall sätta på en offeranod på kölen, kan det vara grejen? /Roger.
  5. Tackar för alla tips. Svårt att flytta masten framåt i båten men möjligen i det befintliga fästet, skall kolla upp det nu i helgen. Seglen är nya så det är nog i så fall mer mitt eget fel. Jag har köpt en riggspänningsmätare och försökt sätta an riggen efter de beskrivningar jag hittat men de siffror jag får ut där är så fruktansvärt höga så jag vågar inte sätta an så hårt. Jag har halverat de siffrorna men har i alla fall ganska lika spänning på inner o yttervanten. Eftersom jag har en rulle i fram så är inte den justerbar men det spänner jag med akterstaget. Jag får läsa igenom alla tips igen och försöka klura ut en bra lösning. ( Kan bara drömma om hur det vore att segla båten utan roderjusteringar ) :-)
  6. Har ingen skotskena på båten men har provat att släppa lite på storen, det fungerar bra vid lite hårdare vindar men båten är lovgirig även i lite svagar vindar. att släppa på storen då gör att båten tappar för mycket fart. Har funderat på att fixa någon anordning till akterstaget. Får börja titta på detta. Tack för responsen.
  7. RogerTapper

    Lovgirighet

    Är ägare av en Vinga 78. Ingen superb segelbåt men den duger utmärkt till mig då jag heller inte är någon superb seglare. en sak som dock irriterar mig med båten är att den är extremt lovgirig. Jag får kämpa hårt med rodret när det brallar på lite. Båten sticker direkt om jag släpper uppmärksamheten. Jag undrar hur man åtgärdar detta, seglar jag fel? Är riggen feljusterad? Har en 7/8 dels rigg med bakåtsvepta spridare. Ingen möjlighet att justera akterstaget under segling. /RT
  8. Funderar på att hyra ut båten, via RTC någon som har erfarenhet av detta?
×
×
  • Skapa nytt...