Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

isbergskan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om isbergskan

  • Placering
    Kadett
  1. Vi har plastbåt och det är ju inte överlägset att skruva i, annars hade jag nog valt tryckknappar...Den stora frågan just nu är väl om det är lönt att limma fast knappar eller kardborre. Kardborreband har en förmåga att se sunkiga och skitiga ut efter ett tag, så det lutar åt att limma fast knappar. Frågan nu är väl om knapparna kommer sitta ok med limm...
  2. Det är ju jag som startat den här tråden och även om det varit lite OT så är det ändå intressant eftersom vi köpt båten nyss och ändå kikar på lite alternativ. Vattenkokare var ju bara att glömma sa gubben, jag är inte så insatt i hur mycket el saker drar. Tyckte snarare att det går fort så det är väl inte så farligt, men så funkar det tydligen inte med 12V. Ja ja vi fortsätter äta kall mat och jag tackar alla för tips och snark skaffar vi ett sånt där spritkök eller nåt.
  3. Pizzabullar gjorde mamma förr, det var en bra ide. Får testa piroger också. Kallt mos vill jag däremot inte ha, men jag har bestämt att vi ska köpa en liten vattenkokare med cigguttag och då kan man både göra pulvermos och koka korv.
  4. Har du gott om batteri i båten så kan du ju investera i en kylväska för 12V, annars håller det sig ganska bra med frusna PET flaskor i en vanlig kylväska. Sist hade vi 2 st halvliters flaskor och det var en hel del is i flaskorna kvar efter ett dygn.
  5. Såg bra ut med gardinerna, men du har rätt ang storleken på kardborreremsorna, hade behövt lite längre. Snygg båt för övrigt
  6. Vi har en monark 555 camping som vi köpt ganska nyligen och jag funderar o funderar över det här med gardiner. Tänkte sytt nåt, men funderar över om inte gardinerna skymmer sikten när man kör båten. Vill ju ändå ha nåt som mörklägger om vi ska övernatta. Hur har andra gjort? Nu funderar jag på om man skulle montera nåt kardborreband för enkel mörkläggning bara nattetid...
  7. Kommer att behöva nytt kapell till vår monark 555 camping och vi bor strax utanför Vänersborg, så jag vill ha tips på bra/billiga kapellmakare i närheten.
  8. Om man behöver en flytväst eller seglarväst till en hrm övervuxen person...var hittar man det till rimligt pris? Biltemas seglarvästar är helt felkonstruerade för kvinnor med bröst, bältet sitter mitt över tuttarna så att västen kanar upp i armhålan så all komfort blir totalt hopplös. Finns det någon annan väst för en väl simkunnig person som e hyfsat fet med stora tuttar?
  9. Vi har inga tillagningsmöjligheter och har tröttnat på pastasallad i alla dess former! När jag var liten och var ute på sjön med föräldrarna så gjorde mamma pannkakor med köttfärsfyllning som åts kalla, så det blir nästa lunch. Vad är era tips för bästa kalla middagen/lunchen?
  10. Köpt ny båt med risigt kapell. Ska laga en reva, tänkte limma en lapp med kapellväv på insidan och ev sätta nån söm. Sen är det mögelfläckar över hela kapellet som jag inte vet vad jag ska göra med. Kapellet är troligen orginal på båten från 1979 så väven är nog inte den bästa. Plasten i rutorna är spruckna, men det kan ju kvitta att se ut så dom silvertejpar vi nog. Kan ni erfarna ge mig lite tips förutom att köpa nytt kapell, lite dyrt just nu när man precis tömt kontot för att köpa båten.
×
×
  • Skapa nytt...