Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Cramora

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Cramora

  • Placering
    Kadett
  1. Nej den har elstart, så batteri finns redan monterat i båten. Ska ta en titt på ditt förslag. Tack
  2. Misstänker tändspolen så får be någon att mäta upp den, problemet visar sig ju när motorn blir varm. Så statorplattan är nog ingen dum tanke Tack för tipsen.
  3. Verkar inte vara vakum som är problemet heller, inte heller snabbkopplingen med tillhörande filter som finns i tanken. Har provat att köra utan tanklock samt med slangen bortkopplad från snabbkopplingen och direkt nerdragen i tanken.
  4. Inga större vibrationer vad jag kan tycka, och har inte kollat kablar och så. Så tack för det tipset.
  5. Pilen pekar åt rätt håll samt att den är utbytt av mig i år till en med bättre kvalitet för att säkerställa att det inte var den som trasslade.
  6. Inga veck eller så som jag kan se, men man kan alltid kolla 1 gång till.
  7. Hej, har meckat med denna motor i princip hela sommaren. Så är allvarligt less nu och behöver nya idee´ r kanske från någon av er. Har gått igenom hela bränslesystemet, till och med bytt bränslepump ( i onödan visade det sig). Nya tändstift, ny soppa och förgasarrengöring. Symptomet visar sig på detta sätt: Startar jättelätt med jämn och fin tomgång, kan gå på tomgång hur länge som helst. Sen när man åker iväg och gasar upp den går den också som en klocka. Hur jämt och fint som helst, sen efter ca 20-30 sek börjar den blöddra till och dö. När man kör på hög gas dvs, spelar ingen roll om man slår av på gasen. Den stannar ändå, bara att vänta några sekunder, starta och åka igen. Går hur fint som helst upp till halv gas, verkar vara något som händer över halv gas, och när motorn börjar bli varm. Har även testat att köra utan termostat men det gav ingen effekt. Fin skvallerstråle ifrån motorn, så kylningen verkar också vara ok. Kan det vara något tändrelaterat, något som uppkommer när motorn blir varm? Mycket tacksam för tips. Micke
  8. Så, nu har jag konstaterat att det är bränslepumpen som strular. Har beställt en ny, men det är tyvärr lite drygt 1 månads leveranstid. Så nästa motor blir av ett kändare märke, helt klart. Klart slut, Micke.
  9. Hej på er, har en Parsun från 2009 som gått bra ända tills nu. Problemet är att den dör dvs det låter som om den inte får någon soppa på full gas. Men problemet kommer inte direkt, utan man kan klämma i full gas utan misständningar osv. Går klockrent ca 20 sek innan den låter som om den ska dö, räcker oftast att dra ner på gasen så går den bra igen. Och sen kan man gasa fullt igen under några sekunder innan samma fenomen dyker upp igen. Trodde först på vatten tanken eller dyligt, så bensinen är bytt, ny pumpblåsa om det nu skulle vara den. Samt rengöring av filter och dränering av förgasare. Det enda som gjorts iår i övrigt är att jag fick byta en liten gummiplupp på soppapumpen, pga att det finns 2 utgångar varav den ena är pluggad, och den pluggen hade spruckit och läckte bensin. Någon som har ett tips på vad det kan bero på att den beter sig på detta sättet? Tacksam för svar. Micke.
×
×
  • Skapa nytt...