Jump to content
Saturday 25 May 2024
siteadmin
siteadmin

Båtagent donerar 10 000 kr till The Ocean Cleanup

Sign in to follow this  
  • The Ocean Cleanup grundades 2013 av holländaren Boyan Slat och är en ideell organisation med målsättningen att städa världshaven från plast och annat skräp. Genom egenutvecklade fallskärmsliknande skräpsamlare, som driver omkring på haven med strömmarna, ska Ocean Cleanup System samla in 50% av allt skräp i Stilla Havet under en 5 års period. 

För att alls göra det meningsfullt att städa haven från skräp, måste den enorma nedskräpningstakten minskas, och som ett led i den processen har The Ocean Cleanup även utvecklat Interceptor. En solcellsdriven skräpsamlarstation som ska placeras i de 1000 största floderna i världen, som tillsammans står för 90% av utsläppen av skräp i världshaven. 

 

Skräp i världshaven är ett problem som har stor inverkan på många olika områden. Över 600 marina arter påverkas direkt av skräpet som flyter omkring. Skräpet medför en negativ inverkan på ekonomier på grund av förändrad turism, fiske och även direkta kostnader för städning av skräpet. Plasten i havet ham- nar i näringskedjan och påverkar till slut även människors hälsa. 

 

Mer info: The Ocean Cleanup


Foto: Ocean Cleanup
Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...