Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

kristofferm

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om kristofferm

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Malmö

Senaste Profilbesöken

6 818 profilvisningar
  1. Jag tror du är rätt på det att man tog bort övre roderinfästningen från akterspegeln, jag kom åt det från akterstuven tror jag, men det är så länge sedan att jag inte har några superklara minnen från det. Det var inte svårt iallafall.
  2. Hej! Nu är det många år sen och båten är såld, men jag är rätt säker på att både övre och undre infästning såg likadan ut som på bilden, vit och med en fläns. Stämmer måtten så känns det ändå troligt att det är den, dock är kanske avsaknaden av fläns orsaken till att den lossnade?
  3. Japp, så blev det, bifogar bild på gamla, nya och ritning. Uppenbarligen ska den vara tillverkad av Acetalplast, Delrin, Acetal, Polyacetal är handelsnamn. 380kr inkl moms betalade jag och den blev färdig på under en vecka.
  4. Hej, Jag köpte en Johnson 26 segelbåt förra året som min första båt. I princip har jag bara seglat hem den (Falkenberg - Malmö). Tyvärr så glappar rodret (jag kan föra rorkulten förut/akterut kanske en cm). Hur stort problem är detta? Vad jag har kommit fram till genom googling är att det finns en bussning på det nedre roderfästet som kan komma bort om man har otur. Bussningen ska vara 35mm - 20mm enligt uppgift. Var hittar jag en sådan bussning, alternativt, vem kan tillverka en? Hoppas det finns någon vänlig skäl som kan komma med lite tips, jag är något av en nybörjare Vänligen, Kristoffer
  5. Hej Johnsonägare! Jag har precis köpt min Johnson 26 som min första segelbåt och gillar modellen skarpt! Efter att ha fått byta förstag och fixa vatten i drevoljan och lite annat så har jag upptäckt att rodret glappar betydligt i båtens längdriktning (förut/akterut). Det övre fästet verkar inte glappa, så då är det det undre som gör det, har ni några ideér på vad som kan vara fel och hur man åtgärdar det? En bussning? Ett löst fäste? Dessutom undrar jag om någon av er har bilder på hur det ser ut på eran båt. Vänligen, Kristoffer
×
×
  • Skapa nytt...