Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

jsbtango

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    118
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av jsbtango


  1. Det går jätte bra att betsa på en ned mattad förnissa ,men prova betsen på något ställe som inte syns, ifall det blir någon reaktion och förnissan reser sig.Vilken typ av bets som passar bäst är mycket svårt att på förhand veta innan det torkar och får lite lack på ytan.Att applicera betsen så föredrar jag pensel och arbetar med penseln så jag sprider ut betsen tills penseln är "torr" innan jag doppar den ingen.

     

    • Gilla 1

  2.  

     

    Häromdagen seglade jag på kättingen till de bojar som superrika StekarPelle har lagt halvägs ut i farleden för att hålla sin jättelika UK-flaggade penisförlängaryacht från bryggan. Undrar om han har bygglov för den båtplatsen/bryggan. Undrar också om han i det eventuella bygglovet har rätt att lägga tre bojar i sjön utanför. Med betoning på utanför eftersom bojjävlarna ligger halvvägs ut i farleden.

     

    Hur går man tillväga för att anmäla eländet till berörd myndighet. Kan ju omöjligen vara OK att gama åt sig halva farleden om man inte känner rätt sossekommunpamp vill säga.

     

    Någon annan som fått väja/gått på?

    Jag som motorbåts ägare kollar alltid framåt när jag kör båt och ser till att det inte finns något som kan bli problem för oss i båten och även bakåt för att slippa oönskande överaskningar , ser jag något i vattnet som inte känns bra så viker jag bara av, hur svårt kan det vara.
    Säg att du navigerar nu lite senare på hösten en kväll när det blivigt mörkt och du är van att inget finns 1/3 del ut i farleden o inga bojljus samtidigt som du vet att på västra sidan av farleden finns en grundbank som heter duga med klisterlera, håller du då inte gärna lite åt tjörnland för att slippa leran? Pang så sitter du i kättingen till nämda båt??!!

    Där har du ett problem!!

     

     

    Menar ni att ni framför båt framåt utan att ha full koll framåt i färdriktningen även när det börjar bli mörkt pga.erfarenhet.

     


  3. Häromdagen seglade jag på kättingen till de bojar som superrika StekarPelle har lagt halvägs ut i farleden för att hålla sin jättelika UK-flaggade penisförlängaryacht från bryggan. Undrar om han har bygglov för den båtplatsen/bryggan. Undrar också om han i det eventuella bygglovet har rätt att lägga tre bojar i sjön utanför. Med betoning på utanför eftersom bojjävlarna ligger halvvägs ut i farleden.

     

    Hur går man tillväga för att anmäla eländet till berörd myndighet. Kan ju omöjligen vara OK att gama åt sig halva farleden om man inte känner rätt sossekommunpamp vill säga.

     

    Någon annan som fått väja/gått på?

     

    Jag som motorbåts ägare kollar alltid framåt när jag kör båt och ser till att det inte finns något som kan bli problem för oss i båten och även bakåt för att slippa oönskande överaskningar , ser jag något i vattnet som inte känns bra så viker jag bara av, hur svårt kan det vara.

     

    • Gilla 1

  4. Elektriskt ledande färg för att reparera eluppvärmda rutor?

     

    Helt rätt , det fungerade över förväntan så nu är alla värmetrådar hela och tar bort all imma , frost direkt.

    Det blev över lite grann, så nu funderar jag på om man kan använda det i båten till något bra.

     


  5. Mahogny har en heeeeelt annan ådring än furu... så det ser ut som mahognyfärgad furu om du frågar mig. Men jag är kanske lite noggrannare än många andra när det gäller sådant.

     

    attachicon.gifMahogany_LARGE.jpg

     

    Men ådringen, det beror ju på vart på mahogny stocken "plankan är sågad" men att betsa till något något annat träslag är som att göra whisky med essans på vodka

     


  6.  

    I min värld så är jag övertygad om att det var nog rätt många på andra sidan viken som var rätt ordentligt glada för eran glada fest ,

    som sagt glädje föder glädje

    De sista tre orden i ditt påstående håller jag med om.

     

    Problemet är väl att vi inte alls brydde oss

    om de blev glada och vad de tyckte och tänkte,

    om de ville ha en lugn och fridfull kväll,

    om de ville kunna sova före fyratiden på morgonen eller

    om de ville vara i naturen (inte på disco), etc, etc.

     

    Mackey

     

    Var det någon som gav negativ kritik dagen efter festen från andra sidan viken (seriöst).


  7. Det är ok Volvo_Penta.

    Bra att du talar om att du inte läst så noga, lättare att då förstå varför du varit så bitsk.

     

    Det är klart att allt elände inte inträffar samma år och jag tror - har nog inte heller läst allt - inte någon annan har sagt så heller.

     

    Jag har själv varit fridstörare ute i skärgården vid ett tillfälle (som jag känner till). :(

    Vi hade verkligen jättekul med hög musik, dans, ganska lagom mycket att dricka (tyckte vi), stoj och stim samt en discokula.

    Vi slutade i och för sig tidigt, redan vid tre/fyra-tiden på morgonen.

    Vi var hänsynsfulla genom att lägga oss ensamma på ena sidan av en vik, men vi störde nog rätt många rätt ordentligt ändå med både blixtrande ljus och dunkande ljud.

     

    Även solen har fläckar. ;)

    Mackey

     

    I min värld så är jag övertygad om att det var nog rätt många på andra sidan viken som var rätt ordentligt glada för eran glada fest ,

    som sagt glädje föder glädje

     


  8.  

     

    Sen har jag upplevt, som jag ser den absolut vanligaste gruppen!

    Dom som visar hänsyn men kan ändå låta bli att söka saker hos andra som det går att reta upp sig på.

    Dom tror inte att alla andra är en konspiration mot dom.

    trevliga helt "vanliga" hänsynsfulla helt enkelt.

    låt det regna.

    Att visa hänsyn innebär inte att man ska tiga stilla med vad man tycker och knyta näven i byxfickan och det vet jag att inte heller du tycker.

     

    Var går gränsen?

    Definiera gärna "saker hos andra som det går att reta upp sig på." inom båtlivet.

     

    Tillägg: Sådant du själv tycker är onödigt att du eller andra retar sig på tänkte jag i förta hand.

     

    Mackey

     

     

    Que!?

     

    Det var väl en av de märkligaste inläggen och uppmaningarna hittills på detta forum: Ägna tid åt att söka och definiera saker att reta sig på.

     

    Båt och båtlivet är väl något alldeles oerhört positivt och då vore väl det enda riktiga att ägna tid åt att rada upp saker att glädja sig åt.

     

     

    Jag kan börja:

    Umgänge med bättre hälft, barn, barnbarn, släkt, vänner m.fl.

     

     

     

    Var så god nästa (om någon törs ta stafettpinnen...).

     

    Klockrent med en stafettpinne, hur många positiva anledningar finns det att vara på sjön utan att klaga på andra, själv bidrar jag med ,andras glädje, glada skratt när kaffet är klart som bjuds med något starkt , dom små och stora som leker med sina jollar

    ( Det är jag som håller i kameran)

    post-66565-0-30107600-1450733801_thumb.jpg


  9. Finns det ingen batteribank för spisen är den helt klart inte konstruerad för vära naturhamnar, utan snarare för ett mer kontinentalt båtliv där man tar sig från gästhamn till gästhamn och eluttag till eluttag. Alltså, felkonstruerad för den typen av båtliv som den används för i Sverige.

     

    Nja, inte felkonstruerad, det är marknaden som bestämmer även i Sverige .En modern  båt med elverk så låter elverket mindre och luktar mindre en segel båt med orginal motor från 80 till 90 talet

     

    • Gilla 1

  10. Fast nu är det ju så fiffigt med jut Prius att den har en batteribank som används i känsliga miljöer såsom innerstaden, men motorn används på landsvägen/motorvägen. Ungefär som en båt med elspis som har en batteribank som laddas medan man kör båten mellan naturhamnarna så man slipper ha ett elverk igång för att koka kaffe.

     

    Nja, inte vet bilen Prius vart den kör , strömmen kan ta slut även i känsliga miljöer såsom innerstaden,och då startar motorn .Att koka kaffe med 220v spis så startar elverket automatiskt när man vrider på vredet, det finns inte någon batteri bank som jag vet som förser spisen med ström.

     


  11. 230-spis på en båt känns som en grav konstruktionsmiss, måste vara bättre att åtgärda den med att byta spisen mot en diesel, gas eller sprit istället för att dra igång ett elverk varje gång man vill ha en kopp kaffe..?

     

    Har du funderat på vad som händer om alla människor i en naturhamn resonerar "man kan ju inte alltid ta hänsyn till alla andra"..? Hur det skulle vara i den hamnen, när några kör elverk, ett par surrar med jollen, ett gäng kör sin favvomusik på hög volym, några gör stora brasor. Osv. Låter trevligt..?

    Men visst är det trevligt när andra har roligt ,andras glädje min glädje,det finns så mycket elände i världen så glada skratt får mig att må bra. (citat från Thomas Deleva,som fick en fråga av en reporter. Är det inte jobbigt när folk kommer fram och skrattar åt dig ,nej det hade varit mycket värre om dom gråtit.).Ang. 220v spis, en bekant har en Prinsess 42 där är spisen ,laddningen till batteribanken, varmvattnet, kopplat till elverket, så en grav konstruktionsmiss är väl kanske att ta i och att byta energi källa känns som att köpa en Toyota Prius och byta drivlina till en diesel motor

     

    • Gilla 1

  12. Tack ska tänka på det.

    Tror tyvärr inte det är så lätt att bara byta motor då.den verkar vara ihopbyggd med borrmaskin . Maskinen kommer användas för mindre hobby arbeten Till 90% med mindre än 10 mm borr. Och förmodligen inte mer än 10ggr /år. Så känner inte att jag behöver full styrka eller lägga ner massa tid o pengar på den .

    Om det inte funkar får det bli blocket för en slant och sedan köpa något biltema skit för det skulle duga för mitt användningsområde till 99%. Fick den gratis annars hade jag förmodligen aldrig skaffat någon.

    Tack för svar iaf. Återkommer när jag fått kondensatorn och provat.

    Mvh

     

    Gå ut på maskinisten en underbar sajt, där kan ni eventuellt finna det ni söker https://www.maskinisten.net/index.php

     

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa nytt...