Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

M_Bergqvist

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    117
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av M_Bergqvist


  1. Båtar kring 6 meter har en tendens att bli stampiga när det går lite sjö. Iaf om man vill ha en snabbare båt, ökad skrovläng ger lugnare gång över/genom vågorna.

    Om du vill kunna ta längre sträckor i de flesta väder kanske du skall kolla på en plastsnipa, t.ex. Myra 21. Med en välskött dieselmaskin är driftsäkerheten mycket bra, och bränslekostnaderna låga. Mycket mindre underhållsarbete med backslag än med drev dessutom!



  2. Olyckor kan hända vem som helst, van eller ovan. Stor eller liten båt/cykel/bil/etc.
     
    Angående vad ett plastskrov tål beror det helt på vikt, hastighet, planande eller ej,  skrovtjocklek. Så det finn nog inga universalsiffror.
     
    Tur att ingen skadades i olyckan.
     
    /Magnus 


  3. Kanske kan ha med åldern på hunden att göra? Hur gammal är hon?
    Både balanssinne och syn påverkas ju av ålder och inverkar på sjösjukeegenskaper.
     
    Lycka till!
    M.V.H. Magnus (med Balder, Airedaleterrier) 


  4. Lättast är nog att köpa ett helt nytt tändningslås, finns på alla biltillbehörsfirmor till överkomliga priser. T.ex. art.nr. 40-K-590 på mekonomen för 136:-
     
    M.V.H. Magnus 


  5. Jag lämnade in mitt i vintras på en firma i Gbg, så just det är kanske inte intressant för dig, men som prisuppgift iaf. Fick betala 1700:- för tvätt och impregnering, det var standardpris upp till en viss gräns, sedan kostade det extra/kvm. Tror ditt kapell skulle klara sig inom grundkostnaden.
    M.V.H. Magnus 


  6. Jag kommer ihåg tråden, det rekomenderades Vanish Oxy Action.
    Jag testade häromveckan och är mycket nöjd med resultatet. Blöt ner ytan, lägg på medel, låt verka 5-10min, skrubba med blöt rotborste och spola av, färdigt! 21.gif\ Glöm inte att vaxa ytan efteråt!
     
    /Magnus 

  7.  

    Ja, du bör absolut måla drev och sköld på de delar som ligger under vattnet. Finns speciella färger för just drev, utan koppar i för att undvika komplikationer mellan de olika metallerna. Finns i olika färger. Se bara till att du inte målar över anoder och att du har renskrapat mellan drevet och anoden!

     

    M.V.H Magnus


  8.  

    Penta rekommenderar Bälgen bör kontrolleras regelbundet och bytas minst vartannat år.

     

    Men om man ser över bälgarna efter varje säsong, kollar efter sprickbildningar och smörjer in med silikonolja, så brukar det som sagt gå bra med längre intervaller. Men kolla NOGA innan båten ska i på våren också!

    Har man av drevet varje vinter så ska man väl som med alla gummidetaljer förvara dom mörkt och svalt.

    /Magnus


  9.  

    Stopp och belägg!

     

    Den här tråden var inte meningen som en tråd om båtskatt, utan en tråd om ett gammalt 1:a aprilskämt från SVT. Inslaget handlade om att man skulle få betala för varje körd sjömil.

    För att slippa en ny tråd med skattetjafs så låser jag min egen tråd. Diskutionerna får fortsätta i tidigare trådar.

    (Men kom ihåg, ett gott skratt förlänger livet 21.gif\)

    /Magnus



  10. Jag fiskar inte hummer själv just nu, men jag har många bekanta som har det som sitt största fritidsintresse. Dom laddar hela året, köper ny utrustning till båten, nya tener, planerar och pratar om det precis som jägarna pratar om älgjakten. Tycker det är synd om detta skall tas ifrån dom. Och dom är ju ändå begränsade till 14 tinor, så problemet kan inte vara oöverskådligt.


    Det kanske är fler som skall följa mitt exempel då, sluta åka båt innan hummerfisket drar igång?

×
×
  • Skapa nytt...