Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

PederGbg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    273
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av PederGbg


  1. 8 timmar sedan skrev mikael_matsson:

    Jag har sett på blocket att luftavfuktare ibland säljs efter 1 månads användning pga försäkringsärende. Kan det betyda att ditt försäkringsbolag kanske betalar en avfuktare åt dig? Du kan ju fråga innan du köper en, eller behålla kvittot, det minskar ju risken för att dom ska betala minst 10 gånger mer för att fixa inredningen. 

     

    Kan inte riktigt släppa varför båten inte vattenfylldes mer ändå.. Slangen du visar är ju helt öppen till en öppen skrovgenomföring. Om änden fallit ner under havsnivå borde det rimligen fortsätta forsa in tills vattennivån i båten är densamma som havsnivån utanför. För det var den väl inte? Det där är ju salongen nere i en segelbåt. Nog ligger väl havsnivån en bra bit över vattennivån du hade i båten? Eller så har en modern "plattbottnad" bred segelbåt salongen så högt kanske? Isåfall vet du att den flyter med hål i botten nu iaf 😁. Om den inte ställt sig på botten? Platsen kanske inte är djupare än att båten bara kan sjunka några dm?

     

    OM havsnivån är högre än vattennivån var i båten, så skulle jag fortsätta leta orsaker till läckan, för då är det ju inte troligt att vattnet kommit in den vägen. Det skulle liksom inte sluta av sig själv förens nivåerna var desamma. 

     

    Är du helt säker på att skrovgenomföringen är under havsnivån? Ligger den en dm över är det ju "bara" vågtopparna som skvalpat in menar jag. Det var ju blåsigt skrev du. 

    Jag har själv minst sagt svårt att släppa detta. Jon stod ej på botten utan det är djupare än så där hon ligger. Ja, skrovgenomföringen är under vattenytan och jag skulle tro att vattenytan ute och inne var densamma. Så en hävertverkan slutar när nivån är densamma?  Tack för ett bra svar 

    D510FCFF-778B-48FF-BFB7-AD38B7711993.png


  2. 2 minuter sedan skrev McLasse:

    Köp en fläkt också så du får cirkulation på luften i båten. Jag märkte i vinter att luftfuktigheten var högre en bit bort från avfuktaren. Det försvann efter att jag satte in en fläkt. Fläkten gick på timer och kördes en halvtimme på förmiddagen och en halvtimme på eftermiddagen men jag tror det kan vara bra att köra den oftare i ditt fall.

     

    Min avfuktare är av modell sorptionsavfuktare Woods WDD80, köpt på NetOnNet, och jag är nöjd med den. Men det finns många andra som säkert är bra.

    Dum fråga kanske men ska man stänga till båten när man kör avfuktaren? Tänkte att det är ju massor med fukt på utsidan (typ hela havet 😉 )


  3. 4 minuter sedan skrev LuminaL:

    oj, den bilden var inte rolig.

     

    Slangen kan ju ha varit upplagd så att den har varit över vattenytan och sedan rammlat ner av någon anledning. Den är ju ordentligt fastsatt med två slangklämmor på T-anslutningen.

    Det finns ingen sjövattenkran vid handfatet? eller kanske har varit en hand dush med sjövatten i dushen om du har sådan.

     

    Har du kollat med försäkringsbolaget om det blir några följder av så mycket vatten i båten? Trät i inredningen stog ju under vatten delvis.

    Nä fy fasen. Ja det är min teori också, att den ramlat ner av någon anledning. Det finns inget sjövatten i kranen. Jag har anmält till försäkringsbolaget så får vi se om försäkringen behövs användas


  4. 6 timmar sedan skrev mikael_matsson:

    Men utrymmet vattnet hamnat i i båten då, vilket utrymme var det? Kölsvin, sittbrunn, toa? Jag tänker att det utrymmet kanske är stängt av vattentäta skott eller dylikt, så vattnet kanske runnit in i det utrymmet tills nivån hamnat i havsnivå och då slutat rinna in? Båten behöver ju inte sjunka för det, den kan ju hålla sig flytande av de andra luftfyllda utrymmena isf. Det räcker ju med en tröskel upp till över havsnivå. 

    Alltså hela båten var vattenfylld med ca 20-30 cm över durkarna 

    78398681-5E0A-4308-8E35-B77DA457804B.jpeg


  5. 6 timmar sedan skrev trewq:

    Man ser en slang som går rakt upp från t-röret, vart går den? Och det sitter väl en slang på t-röret mitt emot den misstänkta, vart går den? Om någon går till en genomföring under vattenytan finns det väl en avstängningskran?

    Ja det finns en kran (som inte var stängd dessvärre). Den andra slangen går upp till ”avloppet” för handfatet


  6. 13 minuter sedan skrev trewq:

    Nej, det hade inte slutat när slangen kom under vattnet. För att häverten skulle starta måste slangen vara full med vatten och mynningen under havsytan. Om den sedan reser sig ovan havsytan stannar den. Om den inte gör det blir det som ett hål i botten.

    Ok. Då har man lärt sig nåt även idag. Tackar 😊  
    Jag får åka ut och kika imorgon efter andra möjliga orsaker 


  7. Jag uppskattar det till kanske 2000 liter. Men kan det inte vara så att när slangen hamnade under vattnet så slutar hävertverkan? Obs, som ni märker är jag lååååångt ifrån expert 😉

     

    När jag kom ut och började tömma på vatten så märkte jag inte av något läckage utan ganska fort såg jag att vattennivån sjönk


  8. Ja. Och jag hoppas problemet är åtgärdat nu. Kan inte hitta någon annan förklaring. Med tanke på mängden vatten och tiden. Jag var vid båten 2-3 dagar innan upptäckten och då var allt frid och fröjd 


  9. 1 timme sedan skrev Caribic410:

    Om slangänden mynnar ut under utevattennivå så rinner det rakt in.

    Om den mynnar ut ovanför utevattennivå rinnar det inte in.

    Kan det ha varit kopplat till en länspump kanske?

    Kanske varit kopplad på en länspump tidigare. 


  10. Vet ej vad slangen har för funktion. Förra ägaren som satt dit den och jag har inte sett den tidigare. Jag hade inte stängt ventilen och den mynnar ut under vattenlinjen 😞

     

    Detta hände när båten låg i hamn och det blåste rätt ordentligt (17m/s)


  11. Jag har precis nästan sänkt min Hanse 411 pga troligt baksug Sk hävert. Jag har en t-koppling på kranen för avloppet till handfatet. En slang går till avloppet och en var helt okopplad (lös). Kan det då bli hävertverkan? 
     

    Hittar inga andra möjligheter och håller på att bli tokig. Efter jag tömt båten på vatten har inte en droppe kommit in 

    D6DD72BB-404A-48A1-AFC3-BF9599654942.jpeg

    EF221A45-080A-4DA7-99D9-DFC5A3F05C3F.jpeg

    • Gilla 1

  12. Jag har ingen tanke på att sälja i nuläget. Men om något år kanske. Det avgörande är nog om jag byter till vitt för att det är enklare att underhålla. Mitt blåa skrov "kritar" väldigt snabbt efter sjösättningen på våren. Kanske är färgerna "bättre" idag? Min båt är från 2004


  13. Min Hanse har fått en del skador på skrovet så det blir ny gelcoat till våren. Pratade precis med varvet och de sa att jag kan välja färg. Idag är det mörkblått vilket är väldigt fint, när det är fint, men svårt att underhålla. Ska man byta till vitt? Vad tror ni vid en eventuell försäljning? Är vitt mer eftertraktat?

     

    //Beslutsångest ;-)


  14. Har en kollega som blir sjösjuk så fort han ser en båt :-)

    Försöker ihärdigt få med honom ut en sväng på sjön men han säger att det funkar inte för han blir så dålig.

     

    Vad motverkar denna åkomma bäst?

     

    sjoman_storpuff.jpg?h=9dec1d297d98578c4b

×
×
  • Skapa nytt...