Jump to content
Saturday 25 May 2024

Roffej

Medlemmar
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Roffej


 1. 18 timmar sedan skrev Svenne56:

  Hej, Visby, trevligt, jag är född i Visby men bor numera i Stockholm.  Jag har också funderat på att göra nåt åt styrbordsfönstret. vore kul att se bilder och höra hur du gjorde. Vad är det för färg på din HSö? Köpte du båten på Gotland eller på fastlandet?

  Vänligen

  Sven

  Hej. Vi köpte båten av en kompis i Visby som inte hann med den. Här är lite bilder på styrbordsfönstret som jag byggde.

  0A9F3444-3926-435D-9292-0E8FA23BE0A8.jpeg

  4CD8745A-EEF0-4863-BD9F-26E5EDF89445.jpeg

  A178CE08-B353-43AD-8794-EC28001537CE.jpeg

  • Like 1

 2. Hej. Vi bor i Visby och kommer i huvudsak använda den runt ön. Blir väl nån resa till västerviks skärgård i sommar. Det är en mycket trevlig båt men jag har byggt om styrbordsfönstret till ett skjutbart för bättre ventilation. Vi har också en motorbåt Contess 44 som ligger i Grekland. Vi körde ner den genom europas kanaler för 8 år sedan. Vi tänker sälja den båten så därför ville vi hen mindre båt här. 

  ’Rolf 


 3. 4 timmar sedan skrev Mackey:

  Låter som en bra idé  och sedan följa sladdarna därifrån så botde man ju komma fram till en pump.

   

  Kan det vara så att pumpen är bortmonterad (eftersom den bara får användas långt ute till havs) och ersatt med sugtömning?

   

  4 timmar sedan skrev Mackey:

  Låter som en bra idé  och sedan följa sladdarna därifrån så botde man ju komma fram till en pump.

   

  Kan det vara så att pumpen är bortmonterad (eftersom den bara får användas långt ute till havs) och ersatt med sugtömning?

  Börjar tro att det det bara finns sugtömning. Problemet blir ju att hitta hamnar med rätt utrustning. Får kolla på det. 

  • Like 1

 4. 2020-08-23 vid 12:05 skrev liinden:

  Är det någon som känner till om det finns regelverk för att färdas på Europas kanalvägar som kräver dokumentation på båtens vikt och motorstyrka att visa upp för myndigheter?

   

  Jag har en 6 tons segelbåt och tänkte byta ut en gammal MD11 på 23 hk mot en ny 30 hk maskin, men när jag pratade med en motorfirma sa han att jag kanske borde satsa på 40hk för att få komma in. Jag förstår att det kan vara mycket motström och att det är praktiskt med starka maskiner så man håller lite hastighet, men är det ett regelkrav?

  Hej. Det finns inga regler som vi har stött på på vår resa från VISBY till GREKLAND genom europas kanaler. Vi började i Polen på oder genom Berlin till Holland. I Holland vill de ibland se papper, försäkring och ägardokument. Genom Paris och ut i Marseille. Problemen du möter om du skall uppström rhen. Strömmen kan vara många knop och massor med pråmar som kommer i 15 kn medströms. Gäller att ha motorstyrka för att kunna styra undan. Vi körde med en 44 fots mototbåt. En fantastisk resa. Donau är också ström och stor brist på dieselmackar söderut. Rolf

   

   

   


 5. Hej

  Har just köpt en HSÖ 30 och håller på att gå igenom båten. Den är väldigt gedigen byggd och genomtänkt. Dock kan jag inte hitta avloppspumpen. Sitter en knapp bakom toan, klickar i ett relä men inget händer. Tyvärr är den tidigare ägaren avliden och har inget att fråga.  Tacksam för svar.

  ’Rolf 

×
×
 • Create New...