Jump to content
Friday 02 June 2023
Sign in to follow this  
  • entries
    3
  • comments
    0
  • views
    12,088

Huvudvärksbehandling och manuell terapi

HenryScottland

3,496 views

I dag vet man om cirka 50 sjukdomar där huvudvärk uppstår. Vissa smärtor är förknippade med metabola störningar, andra med kärlsjukdomar, andra uppstår mot förkylning eller en virusinfektion. Men det finns också huvudvärk som uppstår på grund av problem i ryggraden eller musklerna och kräver manuell behandling. Därför kommer vi att fokusera på dem i detalj och bara ge resten en kort beskrivning.

 

Orsaker till huvudvärk

 

Enligt klassificeringen 1988 är huvudvärk uppdelad i primär och sekundär (se tabellen ”Typer av huvudvärk” nedan). Primär är en huvudvärk, som är det främsta eller enda symptomet på sjukdomen. Och sekundär är sådan smärta som uppträder som ett samtidigt symptom vid en mängd olika sjukdomar och tillstånd (till exempel med högt blodtryck, influensa, baksmälla, etc.). Nyfiken: huvudvärksbehandling med manuell terapi används oftast i två fall: huvudvärk, muskelspänning och posttraumatisk smärta (de visas i tabellen). Dessa två arter orsakar emellertid cirka 60% av all huvudvärk. Med andra ord, sextio av hundra personer med huvudvärk är patienter hos kiropraktorn.

 

Huvudvärksbehandling och manuell terapi

 

Om spasmer i occipitalmusklerna eller musklerna i livmoderhalsens ryggrad, såväl som kraniocerebrala skador med olika svårighetsgrad, är orsaken till smärta i huvudområdet, hjälper manuell terapi dessa patienter väl. Eftersom i 2/3 av fallen utvecklas en huvudvärk till följd av myofascialt syndrom, krävs snabb och korrekt diagnos. Enligt medicinsk statistik kan en bra manuell terapeut permanent rädda patienten från denna lumiska sjukdom. Varför är huvudvärksbehandling särskilt effektiv när man använder manuell terapi? Faktum är att med muskelspasmer i livmoderhalszonen komprimeras blodkärlen och blodcirkulationen störs, vilket provocerar en ökning av det intrakraniella trycket.

 

Terapeutisk massage lindrar muskelspänning, återställer blodcirkulationen och förbättrar blodtillförseln till hjärnvävnaden. Efter bara en procedur känner sig patienten lättad, eftersom hjärnan äntligen får god näring, och tack vare den kraftiga tillströmningen av energi börjar cellerna fungera korrekt. Kiropraktorer använder ofta vid behandling av huvudvärk myofascial frisättning - en speciell massageteknik som kombinerar elementens sträckning, tryck och vridning av vävnader. Denna teknik är unik genom att det finns en djup avslappning av musklerna, och om de av någon anledning förflyttades, då musklerna är i processen att massera sin naturliga fysiologiska position.

 

Som redan nämnts förbättrar normaliseringen av blodflödet metabolismen i cellerna, toxiner avlägsnas aktivt från dem och nervändar frigörs också. Med andra ord elimineras alla möjliga orsaker som orsakar huvudvärk, medan tekniken för myofascial release inte orsakar några obehag för patienten. Denna teknik innehåller också osteopatiska tekniker som hjälper till att slappna av musklerna och återföra dem till rätt position.

 

Det är inte värt det att ta hand om behandling av huvudvärk på egen hand, eftersom om orsaken inte elimineras kan allvarliga komplikationer uppstå. Registrera dig för diagnos - kiropraktor uppsala till oss och försena inte behandlingen. Huvudvärk påverkar livskvaliteten avsevärt, så du ska inte uthärda det. Specialisterna på vår klinik hjälper till med att lösa detta problem och ger nödvändiga rekommendationer för att förebygga huvudvärk. Manuella terapitjänster i vår klinik är prisvärda och mycket effektiva, eftersom endast högklassiga yrkesverksamma personer arbetar för oss!0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...