Lördag 29 jan 2022, 201 entusiaster online

ziox916 Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Gästbok & Bloggbok inlägg
Summering av sommaren
Vår semester inföll så praktiskt under sommarens tre hetaste veckor. Vilken sommar! Nu har vi upplevt den svenska västkusten från Malmö till Bohuslän, en fantastisk resa. Har upptäckt så många vackra hamnar och platser som man tidigare enbart susat förbi via motorvägen. Helsingborg, Ven, Torekov, Getterö, Kungsbacka, Hisingen, Nordö, Marstrand, Mollösund, Klädesholmarna mm. Kan verkligen rekommendera seglingen i Bohuslän! Seglingen har gått otroligt bra och man lär sig något nytt hela tiden. Har provat på att ankra vid naturhamnar men uppskattar livet i hamnarna oxå där tillgång till dusch och restauranger gör semestern komplett :-) Båthamnarna har oftast haft platser, men på Orust var där riktigt trångt. Många gigantiska segelbåtar (många från Norge) som fick våran stolta 30 fotare att mer likna en liten jolle.... Är dock tacksam att man är lagomt
"rik" så att man alltid har fått ligga bredvid någon annan båt i de packade hamnarna.

Skrivet av: ziox916
den 10-09-12 00:22
Inget är så tråkigt som att vänta
Båten är fin, fixad och målad och helt klar att sjösättas. Trist att man måste jobba oxå så det blir ingen sjösättning denna helg :-( Håller tummarna för fint väder nästa helg så att man kan ta sig en första tur för säsongen i sundet!
Skrivet av: ziox916
den 10-04-28 21:59
Båtplats---fixat!! :-)
Är glad som bara den!! Har fått en båtplats i Limhamn och kan nu lugnt bara njuta av en underbar båtsäsong!! Hoppas sommaren blir lång och lagom blåsig :-)
Skrivet av: ziox916
den 10-03-24 18:37
i väntan på båtsäsongen...
Idag är det iaf sol på en klarblå himmel i Malmö. Längtar bara efter några plusgrader oxå så att man kan börja på med alla projekt på båten. Det är ganska många trots att båten är i ett ganska gott skick. Inga stora saker men för en nybörjare med första hela båtsäsongen framför sig så blir det en hel del som tar tid. Målet i sommar är att ta oss till Västkusten till underbara vackra Orust och till det krävs lite förberedelser:
* På med masten och seglen
* Skrapa och måla bottenfärg
* Gelcoata små skavanker här och där
* rengöra och putsa henne blank och fin
* Inhandla och montera ny kompass
* Inhandla gummijolle
* Ny ljudisolering till "motor-lådan"
* Slipa vissa träytor
* testa att färga och inpregnera kapell och sprayhood (nää, ingen acapella här inte)
* jämna till båtens röda sidolinje
* ta en kopp kaffe och njuta av ett bra resultat :-)

Längtar till att isen smälter bort i hamnen....

Skrivet av: ziox916
den 10-03-06 11:31
Förarintyg
Teoretiska kunskaper är ju aldrig fel och ett förarintyg har vi säkert god nytta av. Medborgarskolan arrangerar utbildningar och vi anmälde oss till vårens kurs. Vi använder oss av "Navigering och sjömanskap" av Ekblad-Wallin teoriboken samt övningsbok. Förväntningarna är stora och det ska verkligen bli kul att få lära sig mer om navigering och allmänt sjövett. Vi har ju kommit hela vägen från Kalmar till Malmö mha praktiska kunskaper från Gunnars seglarskola i Ljungskile, som vi har haft otroligt mycket nytta av, samt en stor skopa sunt förnuft, men det känns alltid tryggt att ha den teoretiska kunskapen i ryggen också.
Skrivet av: ziox916
den 10-02-11 23:55
Sida 1 av 1
Skriv inlägg


Privat Publikt

Du måste vara inloggad för att skriva i ziox916´s bloggbok.


Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2022 maringuiden.se | Det tog 0.12 sek att generera sidan.