Onsdag 23 sep 2020, 210 entusiaster online

gullringen67 Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Gästbok & Bloggbok inlägg
slut på allt kul!!
Etappmål:
försäljning
Datum:
1307
Distans:
0
Vind:
0
Vindriktning:
underifrån
Väder:
sol
Temperatur:
bra
Med stor sorg måste jag nu skiljas från mitt projekt. :(
jag och min fru har köpt ett nytt hus och bestämt oss för att flytta från ostkust till västkust. och det har jag nu äntligen insett att det blir alldeles för dyrt och krångligt att få med min lilla pärla. så hon fick gå ut på blocket för en struntsumma jag har köpt plast för mer än jag säljer henne för. men jag hoppas att den nye ägaren tar väl hand om henne och lyckas få henne i vattnet och få njuta av att komma ut på havet. jag får i fortsättningen roa mig med min lilla sjöjeep. helt klart är att den nye lycklige ägaren gör ett klipp. eller vad sägs om följande
1 st Gullringen cabin 5,7 m lång med säkert 50 löpmeter teakribb och massor av mahognyplywood ny kompass ny toalettstol med däckstömmning nydragen el ny ratt ny wallasvärmare renoverad Volvopenta B20 motor nyrenoverad drevsköld med drevlyft till VP 280 drev. men drevet får stanna lite stålars vill man få tillbaka och det går ju enkelt att flytta på. ett st båtvagn täckställning ny japanpress solcellsventilatorer hydrauliska trimplan nytt kapell nya bågar till kapellet. jag kan meddela att jag kastat alla kvitton för att inte bli allt för nedstämd. allt ovanstående för det fasila priset av 2500 kronor. men då tänker jag fanimej inte hjälpa till att lasta :)
ja ja jag vet att jag är galen men kolla marknaden för ej sjövärdiga båtar så förstår man att det helt enkelt inte går att få betalt för något i klump. visst jag skulle tagit delarna och sålt var för sig men jag har ju typiskt nog väntat på ett mirakel till sista stund och nu blev det helt enkelt för sent. nåväl jag får väl glädjas över att någon får en fin start på sitt nya projekt.
hur var det nu ordspråket går man ska inte gråta över spilld mjölk.
kanske hittar jag något nytt projekt på västkusten en Coronett skulle sitta fin fint med dubbla v8 motorer *L* man får se vad som händer. hur som så har jag haft roligt med mitt pyssel.

återkommer efter flytten laggt sig så ska vi se vad som kan dyka upp.
ha de alla
Skrivet av: gullringen67
den 13-07-11 15:53
ny fram ruta på gullringen
Etappmål:
hålla regnet ute
Datum:
130520
Distans:
0
Vind:
8sek/m
Vindriktning:
ost
Väder:
regn
båten saknar framruta och att få dit en sådan kändes ganska angeläget
det regnar ju annars in på min inredning som jag pysslar med.
har inte tidigare proriterat detta då jag hade en ide om att det skulle bli mindre varmt i kabinen. nåväl varmt blev det ju inte men desto blötare. så jag rotade i högen av delar som följde med i köpet och letade efter listerna till rutan. hmm..
det fanns kortsidolister inte de långa som ska sitta över och under. det är ju ganska spec. profiler.
så det blev att tänka om. jag har inte löst detta helt ännu men det blir säkert bra så småningom.
det blev en tur till bitema och inhandlade nån slags akrylglas skivor. fram med mall rita svära fila såga i vind och regn.. jo jag hade dessutom en presenning som konstant fladdrade mig i nacken och gav mig lite härliga duschar med regnvatten då och då.
så rutan blev tvådelad mitt fram.
resultatet blev faktiskt helt ok får jag säga. det som återstår nu är att få tag i snygga aluminium profiler som jag kan skruva dit som
dekoration vet inte riktigt var jag kan hitta sådant bara. men det löser sig säkert. varmt blev det i alla fall så nästa projekt blev att montera en solcellsventilator.
tanken var ju god men jag kan meddela att en solcellsventilator behöver sol för att fungera :)
nu funderar jag på att ta upp ett hål i presenningen så att solen kommer åt att lysa på solcellen så det blir snurr på fläkten så jag får lite drag i båten.. nästa inlägg får handla om motor planer eller inredning. ev kommer det lite bilder också lev väl och simma lugnt.
Skrivet av: gullringen67
den 13-05-30 21:27
testkörning
Etappmål:
fiske
tohatsun startade direkt och gick fantastiskt bra spec md tanke på att vi körde in den så full gas var inte att tänka på. men jag är väldigt nöjd. lite splitsning av nya tampar till y-bomsplattsen och lite fix. sedan ut till favoritsället för strömmingsfiske vi drog upp ca 3 kg på 30 minuter sedan en fin resa hem till stekpannan. mums smörstekt strömming med potatismos och skirat smör och en liten klick rårörda lingon.
Skrivet av: gullringen67
den 13-05-12 19:24
Motorbyte
Etappmål:
att få dit elendet
Datum:
130510
Distans:
Distans
Vind:
Vind
Vindriktning:
Vindriktning
Väder:
Väder
Temperatur:
Temperatur
då har man lättat på lädret och hämtat 30 ystra nya friska hästar av japansk härkomst
bara för att konstatera att man får åka på nytt till brädgården och investera i ny frisk marin plywood till akterspegeln. den gamla hade passerat bästföre datum. did demonteringen av den gamla väntade nästa lilla överaskning. Sjöjeepen är ju av aluminium och ser man på en gel skopa med vitt pulver bakom träbiten dök det upp. Och det vita pulvret går inte å få några slantar för i små påsar så fram med stålborste och fixa till ytan ordentligt inan montering av ny fin skiva.. samt en tur till biltema för att köpa en regäl offeranod till skrovet . men nu sitter hon där på akterspegeln mörkblå och fin glänser hon i vårsolen :) på lördag blir det premiär hoppas på att fånga en liten strömming som man kan steka i smör i den medhavda stekpannan på primusköket. rapport kommer om fiskelyckan. må väl alla
Skrivet av: gullringen67
den 13-05-10 15:36
Sida 1 av 1
Skriv inlägg


Privat Publikt

Du måste vara inloggad för att skriva i gullringen67´s bloggbok.


Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2020 maringuiden.se | Det tog 0.11 sek att generera sidan.