Tisdag 27 juli 2021, 353 entusiaster online

Terrafobica Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Gästbok & Bloggbok inlägg
Snart är det dags
På lördag smäller det. Äntligen sjösättning. Var ner idag och satte dit den sista anoden. I övrigt är båten nu klar för doppet. Det verkar bli fint väder, så om orken finns efter att ett femtiotal båtar sjösatts, är det inte omöjligt att det blir en tur ut med övernattning på någon mälarö. Om inte så blir det med all säkerhet en grillning på klubbens bryggor, inte fel det heller. I vilket fall som helst så blir det övernattning i båten. Ja nu flyttar man in i båten 6 månader.
Skrivet av: Terrafobica
den 07-04-25 18:56
Planering inför sommaren.
Nu planeras det minsann. Årets långtur blir verkligen lång, åtminståne med mina motorbåtsmått mätt. Dag 1 - 4. Den 6/7 utgår vi från Stockholm mot Lådna där båtklubben har sin årliga träff. Den brukar vara välbesökt, fler och fler båtar ansluter för varje år som går trots närmare 30 sjömil ut. Där stannar vi ett par dagar och ljuger varandra fulla med otroliga berättelser. Mycket grilla med tillbehör brukar det bli. Men man får hålla lite koll på omgivningarna, för kor, ungtjurar och kalvar strövar fritt på ön och rädda är de inte. Förra året hände en inte allt för angenäm sak, en Holländare tömde sin septitank i viken där jag satt och diskade, de fick bråttom iväg när vi upptäckte skitkorvarna som kom guppandes. Efter ett par dagar på lådna så bär det iväg till Västerö där vår grannklubb har sitt sommarnäste. jättefin och skyddad allvädershamn med de flesta faciliteter såsom gott vatten, dusch och bastu, ström, frys m.m. Där blir vi också kvar ett par dagar innan den verkliga resan närmar sig. Dag fem åker vi närmare 40 sjömil ner till Nynäshamn. Det blir vår första gästhamn på resan. Säkert skönt att gå på resturang efter allt grillande.Dag sex blir det ytterligare en lång etapp, närmare 50 sjömil på öppet hav och på vissa delar utan land i sikte. Resan går ner mot Arkösund där vi övernattar med en förmodad grillning. Dag sju går vi in mot Mem och slussar oss upp till Söderköping där ytterligare en person ansluter till sällskapet. Sedan går vi i maklig takt genom Göta kanal fram till Motala. Beräknad tid för kanalen är 6 övernattningar, och då är det ju bara halva kanalen. Där vänder vi av norrut mot Askersund där vi blir väl mottagna av Askersunds segel och motorbåtsklubb som jag har tagit kontakt med inför båtlyftet. Dagen därpå lyfts så båten upp på en lastbil för att fraktas till Hampetorp i Hjälmaren, närmare bestämt till Södra Hjälmarens båtklubb där vår forne hamnkapten i hemmaklubben numera huserar. Där blr vi säkert kvar mer än en övernattning innan vi korsar Hjälmaren mot Hjälmare kanal. Den kanalen med sina 9 handdrivna slussar tar vi på två dagar. Nu är vi så i Mälaren igen, men ingalunda på hemmaplan, Mälaren är lång. Runt 65 sjömil väntar med några övernattningar innan vi till sist anlöper hemmahamnen igen. Självklart kommer det att bloggas under resan då lilldatorn hänger med.
Skrivet av: Terrafobica
den 07-03-31 20:27
Sida 1 av 1
Skriv inlägg


Privat Publikt

Du måste vara inloggad för att skriva i Terrafobica´s bloggbok.


Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2021 maringuiden.se | Det tog 0.14 sek att generera sidan.