Lördag 23 okt 2021, 244 entusiaster online

Saphire Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Gästbok & Bloggbok inlägg
Halloj!
Det såg bra ut med arbetet ni lagt ner nu vår! Jag kanske blirtvungen att komma med seglet tidigare än vad jag trodde! :o)
Själv har jag råkat ut för näthinneavlossning så jag får inte anstränga mig någonting så min vårrustning ligger helt stilla!
Men jag hoppas på bra väder innan sjösättningen så att jag kommer ikapp er!
Må gott!
Skrivet av: Bananaz
den 09-04-06 13:52
Vill komma igång!!
Etappmål:
Hålla sig lugn till våren
Datum:
090210
Väder:
för lite sol
Temperatur:
-1 C
Mycket snart har jag ägt Agnes i 2 år exakt och hon är på sätt och vis längre från sjösättning nu än hon var när jag köpte henne. Jag borde ha blundat och slängt i henne som hon var istället för att börja slipa och krångla. Ju mer man tittar desto mer fel hittar man som man vill åtgärda. Man måste hela tiden påminna sig att syftet inte är att renovera, det är att segla.

Just nu sitter jag nästan stressad hemma. Varför blir det inte varmt nog för epoxin snart?! Kommer jag hinna allt jag vill göra på tiden mellan att dygnsmedeltemperaturen blir tillräckligt hög och sjösättningsdatum?!
Det känns inte så troligt, särskilt som sjösättningsdatum förmodligen är tidigare.
En sak vi kanske kan göra för att förbättra tiderna är att göra plastjobb med epoxi istället för polyester, jag måste kolla upp det. Polyestern vill ju ha varmt och gottigt, gärna rumstemperatur, och det kan vi glömma i april

Hemma sitter jag och syr gardiner, syr små påsar, handlar kuddar och allt smått jag kan tänka mig för att känna att jag gör någonting i var fall. Kataloger är sönderlästa och det ligger papper med uträkningar på överallt. Sen har jag dessutom ett roder stående i köket som förmodligen ska fixas i helgen. Motorn ligger på balkongen i brist på bra plats att ha den på, den ska servas när det blir lite varmare för jag tror jag blir frånskild om jag tar in den med i köket.

Maken kan ju inte gnälla på att jag inte är i köket tillräckligt ofta i alla fall.
Skrivet av: Saphire
den 09-02-10 11:09
Gratulerar!
Bockar och bugar för fast tilläggning samt "namnbyte"!
;o)
Önskar er all Lycka!
Skrivet av: Bananaz
den 08-10-03 09:30
Måleri
Etappmål:
Inskaffa rätt färg
Datum:
070221
Väder:
Kallt som fn!
Temperatur:
-13,3 C
Nu har jag fått det goda rådet att skaffa en säck kalciumklorid på lantmännen och göra en egen torrboll, så nu har jag en tid ägnat mig åt att hitta rätt sorts färg för att måla botten på Agnes (som hon heter). Vi får se hur mycket målande jag hinner med i år, funderade ett tag på att frächa upp henne med ferrarrirött, som jag sett på en del bilder, men känner mer och mer att hennes klassiska vinröda färg tilltalar mig.
Navigationsliteratur är önskat i födelsedagspresent. Börjar gruva mig för sjösättningen.. Vad håller jag på med? Jag kan ju inte segla!
Skrivet av: Saphire
den 07-02-21 18:20
Hydran är min!
Etappmål:
Skaffa torrboll
Datum:
070216
Väder:
grå vinter
Temperatur:
2,1 C
Jag blev kär vid första ögonkastet, trots att hon behöver en hel del målning för att bli piffig igen. Nu kommer problemet med att inte göra henne risigare till våren. Torrboll? Vad är det? Är inte det en sån man blir gift med? Måste läsa på, och nu brinner det lite i knutarna. Med plusgrader töar de små istapparna som satt i taket och droppar ner på de hyfsat nyklädda dynorna. Inte så bra.. =(
Skrivet av: Saphire
den 07-02-16 15:35
Plastpest
Etappmål:
Inte köpa galen båt
Datum:
070215
Väder:
grå vinter
Temperatur:
0,4 C
Börjar inse att det vore bäst att ha mad sig en gammal kunnig gubbe, men de är svåra att hitta i mitt sällskap. Fast i och för sig.. Gamla gubbar kan ibland vara sånna glädjedödare. Om jag inte vet vad plastpest är och köper en båt som har det, så hade jag seglat obekymrad hela sommaren. Nu är allt plötsligt så noga, det ska knackas här och petas där, och om jag lyssnar på alla goda råd blir jag stående på bryggan i sommar. Var går gränsen?
Ska titta på en liten balja på måndag och hoppas så innerligt att den är värd sina pengar, men för det priset så är det nog en båt med behov. Frågan är bara: Vad för behov?
Skrivet av: Saphire
den 07-02-15 12:11
Hitta båten
Etappmål:
köpa en båt
Datum:
070212
Väder:
grå vinter
Temperatur:
-1,5 C
Fick jobb i dag så nu vet jag helt säkert att jag har råd att köpa segelbåt. En billig sådan. Som svar på frågan "kan du segla? " svarar jag "det ger sig". Man måste börja i någon ände väl?
Drömmer mardrömmar om mögel som hänger som mossa, rutten inredning och termitäten botten. Jag vet att jag kommer köpa plastbåt, men drömmar är sällan logiska. Plasttermiter. Drömmer om segel med kaffefläckar på som tar vind och vägrar ge med sig innan jag och båt hamnar under en SiljaLine.. eller i Finland.

Så hur illa kan det bli när jag väl hittat en båt?
Resan fortsätter..
Skrivet av: Saphire
den 07-02-12 15:41
Sida 1 av 1
Skriv inlägg


Privat Publikt

Du måste vara inloggad för att skriva i Saphire´s bloggbok.


Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2021 maringuiden.se | Det tog 0.12 sek att generera sidan.