Lördag 22 jan 2022, 429 entusiaster online

Robbe Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Mina båtar
Här listas alla de båtar som Robbe äger eller har ägt.

Silver Fox
Ägarkommentarer
Årsmodell:
2008
Antal ägare:
-
Inköpsår:
2008
Inköpspris:
160000 kr


Positiva egenskaper:
*
Negativa egenskaper:
*
Generellt omdöme:
Har ännu inte provat min nyinköpta Silver Fox 485DC. Men jag tror att jag valt rätt.

Anledningen till att det blev en Silver Fox är en historia för sig.
Förra hösten sålde jag min gamla kära Fisherman 20 med akterruff som jag ärvt av min far. Denna båt köpte min far 1982 och vi använde den för att fiska löja på höstarna.
Inte för att båten var dålig men jag ansåg att ruffen mest var i vägen då mitt fiske nu är historia och jag inte längre behöver detta skydd då jag stannar i land vid dåligt väder.

Då jag har en landfast sommarstuga består mitt båtliv idag mest av kortare dagsutflykter i bra väder och sköna lugna kvällsturer efter en god middag. Några svängar gör jag också varje år till bekantas sommarstugor.
Jag behöver alltså ingen båt som klarar stora stormar och piskande regn eller utrymme för övernattning. Vill jag nån gång sova över i skärgården finns det tält.

Det jag sökte var en båt kringom fem meter som är lätt att hantera och som jag kan ha stående vid min egen brygga vid stugan. Ett krav var att den skulle vara lättskött och då blir aluminium det naturliga valet då jag slipper det årliga vaxandet som jag lagt ner mycket tid på på min förra Fisherman.
Valet stod mellan Silver Fox, Linder Arkipt och Buster L där Silver var den båt jag fastnade för. Mycket på grund av designen och inredningen i plast.

Jag inhandlade alltså en st Fox Mercury Edition men valde en Honda 50BF motor istället för en Mercury. Anledningen är väl mest att jag inte litar på Mercury då jag haft mycket problem med en sådan tidigare. Nu hade jag dessutom turen att Honda precis denna vår släppt en insprutningsvariant på 50 hästaren som enligt fabriksuppgift ska vara 22 % snålare än den gamla Hondamotorn.

Om en månad hämtar jag min nya Fox och ska då börja med att installera en GPS plotter. Sjökort är alltid bra ha med sig men i en liten båt är kort på papper lite bökigt. Då jag hittar bra i min skärgård efter många fisketurer räcker en plotter bra som vägvisare då lokalkännedom inte räcker till.

Blir kul att få pröva båten om drygt en månad men jag är säker på att jag blir nöjd.

Förbättringar / renoveringar:Båtdata från Båtguiden
Fabrikat:
Silver
Modell
Fox
Längd ö.a.
5 m (16 fot)
Längd v.l
-
Bredd
2 m
Djup
-
Deplacement
305 kg
Köl
-
Kölvikt
-
Lystal
-
Riggtyp
-
Masthöjd
-
Krysställ
-
Ant. kojer
-
Vattentank
-
Bränsletank
-
Skrovtyp
-
Ruffhöjd
-
Motor
-
Motor hk
-
Toppfart
-
Drivmedel
-
Prod. start
-
Prod. stopp
-
Antal prod.
-
Konstruktör
-
Tillverkare
-

Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2022 maringuiden.se | Det tog 0.03 sek att generera sidan.