Lördag 17 apr 2021, 215 entusiaster online

MightyMats Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Gästbok & Bloggbok inlägg
Uppdaterat hemsidan!
Jag har jobbat hårt både med min båt och min hemsida, Båten blir en motorbåt med sikte på 50-talet, trots att motorn är från -76. Hemsidan följer detta projekt och några andra, titta in och tyck till!Jag har gjort om lite på sidan så att det blir en mer bloggmässig sida och har dessutom lagt in videoklipp, ett än så länge. Det kommer flera senare. www.byggabat.se
Skrivet av: MightyMats
den 11-07-28 09:50
februari
Väder:
fruset
Temperatur:
-1
Sitter ochskriver på min telefon och funderar på var våren är. Jag vår i Göteborg förra helgen och besökte mässan. Min favorit är alltid veteranbåtsavdelningen. Det luktar så gott med tjärnan och det är härligt att se alla fina byggen. Fastnade för en lack ifrån Norge, det stod att de sökte återförsäljare. De hade gjort provplankor som visade varje lager och progressionen, till slut vår lacken ca 1mm tjock och ruskigt fin. De byggde även en båt med ribbor och jag blev även såld där, mitt projekt i garaget, tänkte jag. Sen åkte vi hem och stannade på fika i himla. Vi får väl se vad som händer när sommaren är här. Lack och ribbor eller inte.
Skrivet av: MightyMats
den 11-02-14 19:40
Mycket att göra trots vinterkylan.
Datum:20101231
Väder:Smälte och isigt
Temperatur:1.2 plus
Jaha, nu är vintern är här och kanske jag trodde att det skulle bli lite att göra när kylan sätter i och det är omöjligt att vara ute och bygga. Lite tråkigt är det på hösten när jag inser, efter att mina fingrar är som 10 istappar på händerna, att det är slut för säsongen att bygga på mina båtar.
Men då får jag se till att behålla det positiva humöret uppe och det är ganska lätt när jag tänker på vad som hör mer vintersäsongen till.
Nu känns det okej att sitta i källaren och fuska med ritningar och drömma mig bort till en rörelse med båtbyggande och försäljning jag kan försörja mig på.
Jag fick nyligen efter att presenterat min hemsida här ett tips ifrån ett gästboksinlägg om ett gratisprogram till datorn där jag kan rita egna båtar. Det är som han beskrev ganska svårt i början, där är jag nu, men det ser ganska bra ut. Idag har jag sutit och lekt med det och det har varit en njutning. Kanske kommer någon skiss upp på hemsidan.
Jag har även gått och haft funderingar en tid på att starta en båtskrot, efter att ha läst en artikel i PB om de två tjejerna som starta en sådan i Stockholmstrakten. Det borde finnas läge för en sådan i NV-skåne. Har ni någon tanke om det så svara på forumet.
Mycket tid går åt att drömma och planera inför sommaren och nya byggen och testseglingar med mina båtar. Kanske en båtuthyrning kunde vara något?
Skrivet av: MightyMats
den 10-12-31 16:39
Första inlägg
Datum:20101227
Väder:snö
Temperatur:-3,4 C
Första inlägget. Julen har varit och jag sitter i köket, tittar ut och längtar till snön smälter och solen kan börja värma upp. När våren kommer är det dags att fortsätta på mitt fjärde bygge "Ebba". Jag är spänd på att se hur det skall gå med henne, eftersom jag ritat henne själv och inte har någon utbildning. Det är kanske det som är spänningen att våga testa för att lära sig längs vägen. Det finns de som tycker att jag är rätt korkad, och jag håller väl till viss del med, som inte går efter säkra ritningar. Trots det fortsätter jag och tycker att det är en del av lärandeprocessen att testa och utvärdera. Har under hösten/vintern försökt mig på att göra en hemsida där jag visar mina båtar jag byggt, hoppas att folk gillar den. www.byggabat.se I kylan ute får jag passa på att rita en ny båt i källaren. Det skall bli en liten motorbåt på runt 4m. Jag får berätta mer om den nästa gång.

Skrivet av: MightyMats
den 10-12-27 10:35
Sida 1 av 1
Skriv inlägg


Privat Publikt

Du måste vara inloggad för att skriva i MightyMats´s bloggbok.


Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2021 maringuiden.se | Det tog 0.14 sek att generera sidan.