Tisdag 20 apr 2021, 312 entusiaster online

Marette Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Gästbok & Bloggbok inlägg
Oj länge sedan jag var här
Etappmål:
Etappmål
Datum:
Datum
Distans:
Distans
Vind:
Vind
Vindriktning:
Vindriktning
Väder:
Väder
Temperatur:
Temperatur
Sitter på jobbet idag när jag hittar tillbaka till "maringuiden.se".
Tror det här blir den varmaste dagen i aug.
De senaste åren har varit vikt till ett tvåljuligt objekt medans Marette tyvärr har fått stå och förfalla bredvid garaget. Men det skall bli ändring på det.
Upprusting skall det bli vem vet kanske skriver lite då och då vad jag gör nu när jag hittat tillbaka.
Det första blir i alla fall att ordna till täckningen som fick stryk senaste vintern. Usch det är lite pirrigt vad man skall hitta därunder, kanske är mer jobb än man mäktar med.
Skall återgå till jobbet nu
På återseende
Skrivet av: Marette
den 13-08-03 14:21
Mer gott sommaren 08
080725 17;00
Fredag eftermiddag, håller på med förberedelser för en skön båthelg i Vätterns fina skärgård. Susanne jobbar till 20;15 under tiden är de meningen att Anders Ljungqvist skall komma och se på vår fina hamn. När S sen kommer är det meningen att vi skall åka ut till Pulsarna där Ari och Ylva redan är och njuter av det fina vädret. Så skall vi fortsätta att utforska i morgon får se vad helgen har i sitt sköte.
21;09 då närmar sig tiden för avgång. Anders har varit en liten stund och vi satt i hamnen och talade en god stund men hans telefon ringde i ett …. De undrade om han inte kom snart.
Motorns tim logg visar på 1394;45 när jag startar upp motorn och låter den bli lite varm innan vi lägger ut. Vi har en underbar kväll här i Åmmebergs båthamn. Det ä knappt en krusning på ytan. Det sitter lite folk uppe vid klubbstugan. Och den verkliga avfärden blev i själva verket kl. 21;40.

Ankom Pulsarna ca 23;00 efter en lugn färd över ett lugnt vatten mötte endast några få som säkert var på väg hem till sin hemma hamn för natten. När vi angjort båten blev det grillad ”vållulle” eller som vi svenskar säger vår rulle och lite gott att dricka till Ylva och Ari bjöd på hjortronvin det var farligt gott men jag överlät det till kvinnorna men gott var det, det skall gudarna veta.
Eftersom klockan var rätt mycket blev det mest bara en kopp kaffe och te för somliga och sen blev det god natt.

08;52 Vaknade upp till ”håll mitt hjärta” med Björn Skifs mmm sämre sätt finns att vakna på. 09;42 Ari tittar ut ur kabyssen med frukosten mellan pek och långfinger (en cig) tydligen på väg i land för att slå en drill
13;20 Avfärd från pulsarna. Vi har haft en skön förmiddag i lagom skugga vissa har badat (Sally) och andra har bara njutit ändå. Men nu är alltså tiden inne för avfärd igen mot nya djärva mål får se vad vi hittar på. Vi har funderat på att gå mot något som heter Skallen det är en ö som ligger i den nordvästra delen av Vättern en bit från farleden. När vi kom dig for vi runt den med planande båtar hahahaha skojar bara. Vi smög runt och letade ankringsplats och det hade säkert funkat men vet var lite tunt med träd att binda fören i så vi valde att gå tillbaka lite till en vik vi passerat på vägen den hette Äspholmen men den viken var tyvärr för grund. Efter lite dividerande bestämde vi oss för att runda Kärholmen mycket passande namn föresten eftersom jag är kär ler i Susanne. Där hittade vi ett fint ställe i alla fall för den vinden som var då. Vi låg i lä och den här delen av Vättern verkar inte var så känd av turisterna det var inte mycket folk alls. Det var en kanot och en träbåt som låg på den motsatta sidan den södra ön samt en stor plastbåt som låt på den västra sidan men det var inget vi märkte av där vi låg. Det verkar ju nästan som om de flesta inte söker sig från farleden för där är det tjockt med folk utan de håller sig till de öar de passerar där. Det är ju tur för oss i så fall då kan vi ju hitta guldkorn med. Hit kommer vi att återvända vid liknande vindar om jag har nåt att säga till om även om det kanske är en illusion (ler).
Kl. var 15;40 när vi kom hit. Nu är kl. 19;13 Vi har ätit en god middag som bestod av burkskinka, potatis, morötter, blomkål och vitlöksdressing.
Efter det tog Ari och jag en promenad på ön den blev inte så lång men vi hittade i alla fall ett fint badställe på ön inte alls långt från våra båtar. Vi blev som barn på nytt och lekte och nojsade när S och Y kom också.
Senare är det planerat att vi skall grilla får se hur det går med det känner mig rätt mätt ännu.
22;04 en underbar kväll har vi haft. Det har varit fria aktiviteter innan vi grillade vissa åt (A&Y) några sov (S&S) andra höll ställningarna mota pirater och allt ont.
I morgon har vi planerat att gå ut i stora Vättern innan vi vänder hemåt. Får se hur det går med den planeringen men det sista som överger besättningen på Marette är hoppet…
07;52 Har varit vaken i en kvart kanske. Har hunnit med att vara iland och titta på ett träd i närbild. Nu är även frukosten avklarad och min älskling håller på att tvätta sig. Miss Erabel är inte vakna än. Det är en helt underbar morgon. Men solen gick upp på ett annat ställe än som jag tänkt mig. Jag hade trott att vi skulle få morgon skugga men det blev det inte.

Tyvärr lät det inte som om vi skulle gå samma väg hem när vi talade om det igår men det är inget bestämt än. Vi får se hur det blir.

11;58 Hopaplockning för avgång, målet var ju att vi skulle ut på stor Vättern så det blev en kompromiss och det är ju helt ok när man är med på det.
Vi gick tillbaka mot pulsarna men sen förbi där passerade lilla Ullfaxen och Krokholmarna så var vi ute på stor Vättern och det gick väldigt bra.
Känner att jag litar mer och mer på både båt och drivlina, sitter inte längre och lyssnar efter nya ljud och undrar vad det är utan kan slappna av och njuta av det underbar som det är att bara flyta fram på ytan.
När vi väl var ute på stor Vättern var det en helt annan sjö som mötte oss och annorlunda vågor men det var inget som skrämde utan tvärt om det är nåt som lockar.
På väg hem gick vi in mot Hammar för att se kyrkan vi gifte oss i förra sommaren. Vi var nere vid Garaget där vi servar våra bilar.
Sen gick vi in mot Askersund och vid Stjärnsunds slott vek vi ner mot lilla Hammarsundet men upptäckte som Ari befarade att det var för lågt för våra enorma skepp.
Vädret är fortsatt soligt och fint men de har varnat för värmeåskväder.
Efter det gick vi mot Kärra viken för ett dopp S & S ville iland och bada men blåsten kom så konstigt så det blev inget bra men de fick i alla fall doppa sig. Det blev lite irriterat men det löste sig.
När vi gick från Kärraviken började det att dra ihop sig på himlen och man kunde skönja att det skulle dra ihop sig till muller. När vi kom till hamnen hade någon haft lite roligt och bundit för våra tampar i det hålet vi skulle in. De var några grabbar där som badade vi bad dem om hjälp så att alt löste sig.
Miss Erabel angjorde utan bekymmer. Vår angöring blev ca 15;45 och timloggen visar på 1404;40 alltså ca tio gångtimmar sen i fredags.

Skrivet av: Marette
den 08-08-13 23:05
En underbar sommar 08
Datum:
080701
080701
Ankom Pulsarna vid Grönön 23:10. Färden från Åmmeberg har gått lugnt och bra. H mätaren står på 1393:20 och vi har
gått 22,6 distans sen iläggningen.
Vid landstigningen råkade skepparen på den andra båten MissErabel ut för en blunder Ari halkade på en klippa och
försvann helt i Vätterns kalla vatten när han kom upp lyste skräcken i hans ögon.
Nu är det dags att laga lite mat och ta sig en öl och kanske en myra till maten.
080702
Vaknade 08.33var i behov av en hink eller att gå iland. Det är sånt man får stå ut med när man inte har tank till toan. Min älskling sover och Sally följer med mig iland. Solen har inte hunnit upp så den nått oss riktigt. Vi ligger på den västra sidan om ön Pulsarna. Det kan vara ett samlingsnamn på öarna söder om Grönön. När vi kom ombord igen hade S vaknat och vi inmundigade en god frukost. Var runt på lite sajtsing med Ari på ön. Har redan sett tre nakenbadare vart är vår värld på väg!!!!
17;21
Har varit här en hel dag nu och det börjar dyka upp önskemål om att fara vidare till en ny ö. Vi har haft det lugnt och skönt S har badat 3 jag skrev TRE gånger medans jag bara en gång. Men det kan ju ges flera tillfällen under resan.
18;56 Och tim loggen säger 1393;30 timmar sen motorn lades i båten …. Jag vet ju inte om det stämmer men jag vill ju tro det. Då gick vi i alla fall från vår sköna ö Pulsarna mot nya djärva mål som St. Hjortholmen som vi anlände ca 19;50 den utsedda platsen för natten. Här är en grillplats i skugga ikväll men det kan vi ju behöva efter en dag i solen. Nu återstår grillning och en skön natts sömn.
23;52
Sista inlägget för ikväll: har grillat och haft trevligt i glada vänners lag har fått en nubbe som uteblev igår delade den med S och Ari. Och nu är det bara sömnen kvar. Skulle ha skrivit en tidlogg tidigare men nu står den på 1934;22 sen de la i motorn det får väl duga. god natt
080703 08:08
Vaknade med ett ryck…. VAD ÄR KLOCKAN??? Men det var ingen fara den var bara 08;08 som jag just skrev. Nu är te och kaffevatten på och vi är alla nykissade. I MissErabel är 5/6 vakna och verkar ha varit så ett tag typ sen kl. 06;00 typ. Då deras skeppare vaknade av att deras båt drev. Men han var bara kissnödig…hmm
Plötsligt slår gårdagens missöden tillbaka i minnet. Jag förlorade ju ett av mina drag!!! Och därmed min sista tafs!!! Får väl tafsa lite på S istället. Idag har vi en svag bris från norr än så länge.
Under förmiddagen var det lite slappt, men jag fångade i alla fall en abborre som jag sparade till katten hemma.
12;20
Avgång från Hjortholmen. Efter att MissErabel tappat fästet med ankaret i den nordliga brisen. Vi satte sikte på Olshammar det var lite vågor men allt gick bra. Vi angjorde aldrig bryggan i Olshammar utan var bara framme och “rekade” för kommande strapatser. MissErabel hade ev. lite problem med backslaget. Me det visade sig att det fungerade hela vägen hem. På vägen mötte vi en stor fransk båt som var en verklig skönhet. Så mötte vi ju givetvis en sån där semestermarodör som hade ett tsunami svall efter sig men allt gick bra hela vägen.
15;10 1397;10 hemma igen.
Trippen avslutas med en trevlig middag hemma i vår trädgård.
Marette har till idag gått 38,1 distans sen iläggningen… totalt har motorn gått 1397;10h vad jag vet.
Skrivet av: Marette
den 08-08-13 23:02
Sida 1 av 1
Skriv inlägg


Privat Publikt

Du måste vara inloggad för att skriva i Marette´s bloggbok.


Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2021 maringuiden.se | Det tog 0.13 sek att generera sidan.