Onsdag 05 maj 2021, 270 entusiaster online

Hussen Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Gästbok & Bloggbok inlägg
Fortsättning följer
Etappmål:
motor monterad
Datum:
28 april
Nu har jag monterat ihop motorn. Efter lite inspektion av kylslangar till värmeväxlaren så blev det att anskaffa nya. Det är endast det som återstår av hopmonteringen. Badbryggan på båten var helt slut , fick tipset att köpa bastulav av asp och båtfernissa detta för att få ett ljust träslag. Har testat det och det ser snyggt ut. KApellet är det som känns jobbigast, ena dragkedjan är slut och det ärt inte så lätt att byta själv. I övrigt löper det enligt plan. Mer kommer....
Skrivet av: Hussen
den 09-04-28 07:45
Nu har jag börjat!
Datum:
20080413
Det kom lite extra vinter som försenade starten , men nu är våren här och jag har exponerat båten för sol o värme. Det första jag börjar med är att skruva ihop resterande delar på motorn. JAg har köpt ny avgasslang mellan avgaslimpan och utblås. Rengjort förgasarna ( dubbla solex) , skall på med avgaslimpa, värmeväxlaren och förgasarna. Bägge impellerhusen med impellrar skall tillbaka och alla kylslangar monteras på plats.

En provstart som förhoppningsvis ger bra resultat innan jag går på elen. Har skaffat nytt elkablage till alla elfunktioner och det är nog där den mesta av tiden kommer att förbrukas. Elen är en soppa av tillfälliga lösningar och skall göras om så gott som helt. Efter det skall jag fräscha upp inredning samt lite målning och lack på trädetaljerna. KApellet skall repareras och impregneras tampar och rep skall gås igenom , så jag har nog en del timmar framför mig.
Skrivet av: Hussen
den 09-04-13 08:28
nu skall jag börja med båten
Datum:
2008-03-22
Bor i Värmland, sunne närmare bestämt. Har en Nimo 22 - 81 med en VP b20. Jag äger den för andra gången och håller på att renovera den för andra gången. MIn plan är att renovera klart motorn samt att få kök, gasolen, vallasvärmaren, kylskåpet samt övrig el at fungera innan utgången av Maj. I sommar skall vi åka på fryken en del men jag tänker också lägga båten i Arvika och åka glafsfjorden och ut i Vänern im möjligt. Hela familjen fru o två döttrar gillar det här med båt o tält så det ser vi alla fram emot. Kommer bildmässigt skapa en dagbok och ge lite tips som jag har av min Nimo. så häng med om ni vill, ge gärna kommentar.
Skrivet av: Hussen
den 09-03-22 08:58
Sida 1 av 1
Skriv inlägg


Privat Publikt

Du måste vara inloggad för att skriva i Hussen´s bloggbok.


Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2021 maringuiden.se | Det tog 0.11 sek att generera sidan.