Måndag 20 sep 2021, 201 entusiaster online

Hemix Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Mina båtar
Här listas alla de båtar som Hemix äger eller har ägt.

Hydra 20
Ägarkommentarer
Årsmodell:
1976
Antal ägare:
-
Inköpsår:
2000
Inköpspris:
-


Positiva egenskaper:
Båten är stark, tål att hanteras i tuff sjö och trots skyfall och vågor är den snustorr inuti. Torpedkölen gör den stabil, rostfria infästningar och generöst tilltaget material gör den nästintill svår att sänka ens med borrmaskin. Dagens smidiga elektronik gör den lyxig utan att bli trång. För två personer som gillar varandra är den suverän att semestra i, sola på fördäck går utmärkt, rufftaket bli najs kudde :-D Med rejält bomtält kan man sitta ute och grilla, håller nu på bygga specialhylla för grillen till akterpulpit.... och.... Jag tycker faktiskt den är riktigt snygg!!
Negativa egenskaper:
Babystaget är i vägen när man slår, focken vill gärna haka i och jag har inte ännu hittat någon bra lösning. Detta gäller nog generellt masthead båtar. Större solcellspanel än 40*30cm går inte att montera i aktern.
Generellt omdöme:
Helt suverän båt, lättseglad, säker, gedigen och rymlig. Denna båt har man riktigt roligt med! Ännu håller jag på och pillar med den, blir mest lyssna på musik och lacka lite försiktigt på trädetaljer för nu är det så gott som klar, bara fästen till högtalarna så man kan vrida dom valfritt som skall dit. Segla med 12" sub på max och full volym i 20m/s på väg till skagen kommer bli en upplevelse! *skratt*

Förbättringar / renoveringar:
Specialanpassad akterpulpit med motorhiss och badstege. Solcellspanel i aktern. Nytt innertak, ny teakdurk, ny rufflucka, tonade rutor, mantågsnät. Teakramar runt fönstren, nya skåpluckor, lådor, omklädda dynor och ryggstöd. Logg, nybyggda högtalare, ny innerbelysning, nytt gasolkök, nysytt motorskydd (gammalt duschdraperi :-) Ja, mycket pill i massor med timmar! Limma innertak blir man hög av, bara så ni vet! Ohojj!Båtdata från Båtguiden
Fabrikat:
Hydra
Modell
20
Längd ö.a.
6 m (20 fot)
Längd v.l
5.4 m
Bredd
2 m
Djup
1 m
Deplacement
800 kg
Köl
Fenköl
Kölvikt
400 kg
Lystal
0,96
Riggtyp
-
Masthöjd
-
Krysställ
15,1 m²
Ant. kojer
4 st
Vattentank
-
Bränsletank
-
Skrovtyp
Plast
Ruffhöjd
-
Motor
Utombordare
Motor hk
-
Toppfart
-
Drivmedel
Bensin
Prod. start
1972
Prod. stopp
1981
Antal prod.
150 st
Konstruktör
Heinz Jurgen Sass
Tillverkare
Boo Marin

Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2021 maringuiden.se | Det tog 0.02 sek att generera sidan.