Tisdag 03 aug 2021, 223 entusiaster online

Doktor_Bjoerk Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Gästbok & Bloggbok inlägg
En Märklig vecka!
Etappmål:
Almagrundet
Tog oss nerför kanholmsfjärden efter att mindre lyckat fått ner spinnakern, vinden vrider och vi får självklart rak motvind och hård kryss, nu nere på nämdöfjärden, säkert en 10-11 s-m, ska slå intill en fyr, storseglet spricker i två delar, vi driver mot fyren och jag ligger på fördäck och försöker ta in allt segel det börjar SPÖregna. Kommer fram till kvarnön helt trötta och utseglade efter dagens strapats. Ska grilla, sista grillkolen, grillen vägrar komma igång, håller på i säkert 3 timmar med diverse mun mot glöd metoder sen blev det halvklara kotletter men det går det med, vi "glömde" grillen på kvarnön. Nästa dag seglar vi ut till huvudskär(ålandsskär) och alla som vart där vet ju att det inte är det lättaste stället att hitta schysst plats med segelbåten när det redan är typ fullt. men det går till slut, typ. vi ligger på en sten så det klonkar hela tiden, men nog om det vi ska ut och titta på ön, hinner nätt och jämt till andra sidan ön då det börjar spöregna men det gick över. Dagen efter seglar vi rätt ut på havet, 10 s-m platt läns, kopplar spinnakerbommen till genoan, fan lätt den härligaste seglingen någonsin marcha 7 knop med 68an!(enl gps) rundade almagrundet och åkte in till bullerön hitta en bra läplats och badade. dagen efter drog vi till sandön inne intill grinda. fantastisk ö och fantastiskt väder. dagen efter det så gick vi på en fet grynna pga att jag va lite optimistisk med avstånden på sjökortet. trist. tror att ja surfade in på en våg och liksom dunkade på ovanifrån å sen gled av... hoppas det inte vart nån större skada. sen rak motvid hela vägen till hamn! den va min vecka det! nej jag glömde att på vägen hem på kanholmsfjärden i andra riktningen då, så skulle ja koka kaffe under seglingen, fyllde sprit i spritköket, tände på, lågan va fin och sådär vattnet blev varmt, sen vände jag mig om 1 sekund och när jag tittade igen så brann det i hela pentryt offrade mina seglarhandskar från clasohlsson och tog tag i kökhelvetet och hiivade det över bord. så det var nog min vecka det!!
Skrivet av: Doktor_Bjoerk
den 09-07-31 12:27
Sida 1 av 1
Skriv inlägg


Privat Publikt

Du måste vara inloggad för att skriva i Doktor_Bjoerk´s bloggbok.


Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2021 maringuiden.se | Det tog 0.14 sek att generera sidan.