Onsdag 05 maj 2021, 387 entusiaster online

AndersF Sjöbod

PresentationBloggbokFotoalbumKöp & säljForuminläggMina båtar

Gästbok & Bloggbok inlägg
Sjösättning
Hon flöt, efter månader av renovering så fick vi äntligen putta henne i sjön, eller rättare sagt, far puttade medans jag fick äran att sköta ratt och reglage. Det har varit en perfekt helg med bra väder och lite trevlig båtåka. På söndagen passade vi även på att döpa henne ordentligt med lite bubbelvatten. Lite nya bilder finns i i fotoalbumet.
Skrivet av: AndersF
den 05-04-25 09:31
Renovering
Jag tillsammans med min far köpte en wellcraft 215 på exekutiv auktion. Med råd från vänner som är båtägare och på egen känsla vågade vi ta chansen och kan såhär några månader efter konstatera att vi gjorde ett klipp. Har tidigare ägt en liten selco som vi sålde i somras då vi kände att tiden var inne för något större. Det här blev kanske lite i överkant i storlek men känns ändå helt rätt. Massor med utrymmen och gott om plats för folk och saker för trevliga dagsutflykter och en och annan övernattning. Under vintern står hon nu inne i en av våra varmlokaler med familjens verkstad i anslutning.

Först och främst så har hon fått genomgå en redig tvätt och städomgång, vilken båt det kom fram. Lacken var rätt ok mot vad man trodde från början men kommer behöva några poleringsomgångar till för att bli riktigt snygg. Kapellet som var bland det mögligaste och vidrigaste jag sett har vi tvättat med kapelltvätt och impregnerat, det blev som nytt! Vidare har vi nu haft ur/bort all teak och slipat och oljat in den. Vidare ska diverse bättringar och omlackeringar av lösa detaljer ordnas. Motorn, en aq260a med 280 drev har provstartats och konstaterats fungera fint. dock ska motor och drev kollas över innan våren, limpor behöver bytas och några bussningar i drevet behöver åtgärdas. Vi räknar med att ha båten i riktigt fint skick tills i vår.

Tills dess kommer det mesta vara renoverat till nyskick eller bättre. Däremot lämnar vi nog ruffutrymmet ett år till som det är, där råder lite 80-tals stämning i inredningen med någon form av vitt ludd på väggarna. Rätt mycket jobb och pengar går åt där för att få det tipptopp, i samband med det räknar vi nog med att byta golvmattan, den är inte i dåligt skick men kommer då vara det enda som inte är helfräscht.
Skrivet av: AndersF
den 05-01-04 13:53
Sida 1 av 1
Skriv inlägg


Privat Publikt

Du måste vara inloggad för att skriva i AndersF´s bloggbok.


Maringuiden Nordic AB

Org nr. 556864-7530
Varlabergsvägen 16
434 91 Kungsbacka
Tel. 031-932600
info@maringuiden.se |

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss, lämna feedback, rapportera ett fel eller övriga ärenden?

Kontaktinformation
Besök oss på Facebook

Annonsera

Vill ni annonsera i Branchregistret eller via webannonser/banners? Eller vill ni diskutera ett samarbete med sveriges störasta marina portal?

Annonsera på maringuiden.se
Kontaktinformation

Information

Maringuiden grundades 1996 och har länge varit sveriges största marina portal. I högsäsong visas varje vecka cirka 650.000 sidvisningar på sajten för ca 55.000 unika besökare.

Information om maringuiden.se
© 1996-2021 maringuiden.se | Det tog 0.12 sek att generera sidan.