Jump to content
Tuesday 26 October 2021
2715e

TAMD 60C håller inte rätt temperatur

Recommended Posts

Har två TAMD 60C i båten och den ena motorn blir inte riktigt varm.

Denna motorn har varmvattenberedare kopplat på sig och även varmvattnet  blir inte tillräckligt varmt. Har plockat ut termostaterna och testat dessa och de öppnar som de skall vid 76 grader.

Båda motorerna går bra och båten maxar den fart som denna båt skall göra. Har ni några teorier om vad det kan vara som gör att ena motorn inte blir tillräckligt varm blir endast ca 50 grader.

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minuter sedan skrev 2715e:

Har två TAMD 60C i båten och den ena motorn blir inte riktigt varm.

Denna motorn har varmvattenberedare kopplat på sig och även varmvattnet  blir inte tillräckligt varmt. Har plockat ut termostaterna och testat dessa och de öppnar som de skall vid 76 grader.

Båda motorerna går bra och båten maxar den fart som denna båt skall göra. Har ni några teorier om vad det kan vara som gör att ena motorn inte blir tillräckligt varm blir endast ca 50 grader.

Du har inget läckage i vv växlaren? Kolla så du har rätt glykolblandning i båda motorerna. Får läckage så sjövatten och glykolblandning vandrar ut så kan detta fenomen uppstå. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hur mäter du temperaturen? Kan det inte vara den ena givaren alternativt mätaren som visar fel?
Om du har en IR-termometer så kan du snabbt jämföra de båda motorernas temperatur genom att mäta på blocken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minuter sedan skrev kossor:

Du har inget läckage i vv växlaren? Kolla så du har rätt glykolblandning i båda motorerna. Får läckage så sjövatten och glykolblandning vandrar ut så kan detta fenomen uppstå. 

Behöver inte fylla på något vatten i motorn och inte rinner det över häller så jag tror inte det är felet.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minuter sedan skrev Baxlaget:

Hur mäter du temperaturen? Kan det inte vara den ena givaren alternativt mätaren som visar fel?
Om du har en IR-termometer så kan du snabbt jämföra de båda motorernas temperatur genom att mäta på blocken.

Mäter endast med temperaturmätaren som sitter på motorn men jag känner på varmvattnet från varmvattenberedaren och det är inte jättevarmt. Skall prova att flytta kablarna mellan motorerna så får jag se om felet byter plats eller ej.

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minuter sedan skrev 2715e:

Behöver inte fylla på något vatten i motorn och inte rinner det över häller så jag tror inte det är felet.

 

Grejen är just det att man inte behöver fylla på glykol, kompisens ena 60 a betedde sig lika, vid upptagning kollades kylarvätskans frostskydd, i burken fanns då endast sjövatten. Orsak läckande värmeväxlare. Ville bara uppmärksamma dig på det som en ev felkälla.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minuter sedan skrev kossor:

Grejen är just det att man inte behöver fylla på glykol, kompisens ena 60 a betedde sig lika, vid upptagning kollades kylarvätskans frostskydd, i burken fanns då endast sjövatten. Orsak läckande värmeväxlare. Ville bara uppmärksamma dig på det som en ev felkälla.

Tack för informationen, skall försöka att provtrycka VB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy