Gå till innehåll
lördag 20 april 2024
MickeWic

33fot eller 40 fot

Rekommendera Poster

Hej,

idag har vi en finnmaster T8 som är drygt 25 fot och vi vill gå upp ett steg så man kan stanna ute 1-2veckor, men ändå ha en båt som funkar bra för dagstripper med sol och bad.

Detta blir båt nr 2 så fortfarande nybörjare och tycker själv momentet med att lägga till och ta sig ut fortfarande är lite nervöst:-) men man blir ju säkrare och säkrare.

Är det en extremt stor skillnad på att hantera en 33fotare mot en 40 fotare?  En 33 fotare som verkar ha det mesta vi vill ha är Marex 330 https://marex.no/boats/330-scandinavia/ som precis har släppts, har inte hittat något annat i denna storleksklass som har allt detta. 40 fotaren jag kikat på är en princess v39 https://princessyachts.se/portfolio/princess-v39/

Rent underhållsmässigt lär ju alltid en 40 fotare kosta mer men har man en stor fördel hitta platser lättare med en 33 fotare? Vi har båten nere i falsterbokanalen i södra sverige så har tänkt göra lite resor in i danmark men även ta oss till bornholm. Känns en 40 fotare mycket säkrare än en 33 fotare.

 

Marex båten går ju få med antingen dubbla drev eller enkelmontage eller shaft plus den har dörr vid cockpit vilket jag antar underlättar en del.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...