Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
Petsa

Problem med MS backslag

Rekommendera Poster

Problem med backslag

 

Jag har nyligen köpt en Albin 25 med MD17C motor och MS backslag, och har problem med backslaget. Bakåt kickar växeln i som den ska, men framåt kickar den i ibland, ibland inte. Om man växlar lite fram och lite bak så brukar den kicka in efter några gånger. 

 

Tidigare ägare berättar:

Först fungerade backslaget. Sedan slutade det att fungera, det gick inte att att få i växel, varken framåt eller bakåt. En båtkunnig kompis kallades in, plockade ner backslaget i beståndsdelar, konstaterade att växelföraren var trasig och behöver bytas. En ny originalväxelförare sattes in.

Därefter har backslaget aldrig riktigt fungerat. Backen kommer i som den ska, men framåt så kickar växeln i ibland, men ibland inte. Om man växlar lite fram och lite bak så brukar den kicka in efter några gånger. 

 

Vad kan detta bero på? En hypotes från föregående ägare är att vajern till backslaget monterats i fel hål i armen på själva backslaget. Verkar detta troligt?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej.

Det finns bara ett hål i armen på backslaget, däremot kan det finnas två hål på armen i reglaget.

Om man bytt växelföraren, har man då shimsat in den?  Var inte konan skadad i spåret? Det kan vara så att belägget i konan för framväxel är dåligt. Man kan se kanten på det när växelmekanismen är borttagen.

Ingemar

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...