Jump to content
Monday 25 May 2020
Grodhavsseglarn

Eberspächer Airtronic D4 Stannar

Recommended Posts

Hej

Min dieselvärmare stänger av sig så fort den börjat leverera varmluft.

 

Under start då ökar pumptickandet och fläkten, när värmen kommer så avtar tickandet och mycket snart slutar tickandet. Fläkten går en stund till. Värmaren återstartar inte trotts att termostaten står på max. Reglaget har ingen display så jag får ingen felkod. 

 

Jag kan inte hitta några skador på luftslangarna.

Värmaren tar luft där den sitter utan slang.

Jag ser ingen sot där avgaserna går ut. 

 

Vad kan vara fel? 

 

IMG_20200523_180449.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minuter sedan skrev Grodhavsseglarn:

Hej

Min dieselvärmare stänger av sig så fort den börjat leverera varmluft.

 

Under start då ökar pumptickandet och fläkten, när värmen kommer så avtar tickandet och mycket snart slutar tickandet. Fläkten går en stund till. Värmaren återstartar inte trotts att termostaten står på max. Reglaget har ingen display så jag får ingen felkod. 

 

Jag kan inte hitta några skador på luftslangarna.

Värmaren tar luft där den sitter utan slang.

Jag ser ingen sot där avgaserna går ut. 

 

Vad kan vara fel? 

 

IMG_20200523_180449.jpg

Det brukar sitta en brytare som känner av tempen, som det sitter en liten knapp på. Kan den ha löst ut, vara glapp?

Det brukar finnas en grej/sensor som "ser" att det är en låga, kan den vara smutsig?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 timme sedan skrev Caribic410:

Det brukar finnas en grej/sensor som "ser" att det är en låga, kan den vara smutsig?

 

Om du kör med för rent bränsle som t.ex EcoPar så fick jag veta att det kan ge problem eftersom förbränningen blir för bra och lågan osynlig för sensorn. Lösningen skulle vara att någon gång ibland späda ut EcoPar med lite vanlig diesel.

 

Symptomet är i alla fall att värmaren startar men eftersom ingen låga detekteras stänger den av strax efter start trots att den faktiskt fungerar. Men det kan ju även vara problem med att sensorn är smutsig som Caribic skriver.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minuter sedan skrev ABC:

 

Om du kör med för rent bränsle som t.ex EcoPar så fick jag veta att det kan ge problem eftersom förbränningen blir för bra och lågan osynlig för sensorn. Lösningen skulle vara att någon gång ibland späda ut EcoPar med lite vanlig diesel.

 

Symptomet är i alla fall att värmaren startar men eftersom ingen låga detekteras stänger den av strax efter start trots att den faktiskt fungerar. Men det kan ju även vara problem med att sensorn är smutsig som Caribic skriver.

Jag har vanlig marindiesel från sjömack. En liten del är nog kvar sen tankning från landmack i Ryssland. Skulke inte tro att rysk diesel är för ren...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.









×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy