Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024
zurdu

Skaka grädde i petflaska.

Rekommendera Poster

26 minuter sedan skrev bhemac:

Prova osaltat smör, det är ju verkligen hårdvispad grädde! ;)

Glassmaskin kan vara ett annat alternativ!

 

Exakt!

Min proffskompis hade en kompressorvariant med kylning osv.

Jag beställde från. Sousvide i Höör med både co2 och n2o-patroner.

Kommer bli fett... eller lite mindre fett grädde/cm3

Mest intressant blir att testa i glassmaskinen.. tack för tipset gaidin.. kanske ropar hej före.. ifs men tror inte det.. glassmaskinen som nån tipsade om, som jag impulsköpte kl 4.30 en morron, är ju kanontrevligt att ha.. riktig lyx att kunna göra riktig glass mm. av rikyiga råvaror. Nackdelen är att köpeglass smakar endast sovker, salt och kemikalier dom gånger man får glassabstinens och lurar sig att äta sånt.

 🖒🖒

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan skrev Caribic410:

Jag beställde från. Sousvide i Höör med både co2 och n2o-patroner.

 

Samma här, fast från KitchenTime! 10 spänn billigare, man är inte skaraborgare för inte.

Passade du inte på att köpa en Sous vide utrusning samtidigt?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan skrev bhemac:

Samma här, fast från KitchenTime! 10 spänn billigare, man är inte skaraborgare för inte.

Passade du inte på att köpa en Sous vide utrusning samtidigt?

Va!? Vad för utrustning?

Det var 4kr dyrare men gaspatronerna var billigare så totalen för mej va lönsammare än kitchen. Orkade inte leta mer. Dom som optimerar hemsidor säger "bästa stället att gömma ett lik på är..... andra sidan"

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hemma har vi en "Quick Shaker, Tupperware" som är en plastburk med stort lock samt med ett glest plastgaller i övre delen som fungerar utmärkt att skaka fram fluffig grädde. Det går snabbt och det krävs bara lite muskelstyrka. Av någon anledning har den aldrig åkt båt ännu men det kanske den ska få göra i sommar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 minut sedan skrev per_62:

Hemma har vi en "Quick Shaker, Tupperware" som är en plastburk med stort lock samt med ett glest plastgaller i övre delen som fungerar utmärkt att skaka fram fluffig grädde. Det går snabbt och det krävs bara lite muskelstyrka. Av någon anledning har den aldrig åkt båt ännu men det kanske den ska få göra i sommar.

Precis en sån har jag åxå som frugan köpt på nåt plastparty nån gång. Funkar kanon.. om man ska ha vanlig vispgrädde.. 🖒😂🖒🖒

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
1 timme sedan skrev Caribic410:

Vad för utrustning?

Sous vide, man vakuumförpackar matvarorna och "kokar" dem under ständig omröring. Gör maten väldigt mör och smakrik, klart bättre än Slow Cook.

Redigerad av bhemac

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
17 timmar sedan skrev Caribic410:

Ps. Gaidin... vilken är typ bäst och varför? Ds

 

Jag har ju bara testat min egen ISI Gourmet Whip så jag kan inte uttala mig om andra men innan köpet läste jag på en del. Det som skiljer ISI från många andra är att ISIn klarar varma vätskor. Skall man bara vispa grädde så fungerar en billigare variant säkert lika bra, det är ju ungefär halva priset.

 

Jag är lite nördig även när det gäller matlagningsprogram på framförallt lyxkrogar, när man ser en sifon på en sådan restaurang är det alltid en ISI.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Såg att det även börjats prata om souse Vide. Skall jag hålla sifonen varm, eller vill att vätskan (Typ smält smör) skall hålla en viss temperatur över tid, ställer jag sifonen i min souse vide.

 

Souse vide ombord vore inte fel! Det vore ett kul projekt att ha en termostatsyrd gasolspis för souse vide :)

 

Grundieén med souse vide är att ha ett vattenbad med samma temperaur under lång tid. Man lägger sedan sin ingrediens (Kött, fisk, kyckling, ägg...) i en plastpåse och tar ut all luft, sedan låter man det helt enkelt ligga i vattenbadet. Allt från en timme upp till flera dygn.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det här kan också möjligen vara ett alternativ. Low-cost action kitchen tool, manual analogic function, demanding presence and skills.

 

(tänkte det blev lite fräsigare med engelska)

 

 

 

visp.jpg

  • Gilla 1
  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
45 minuter sedan skrev nilsnobbing:

Det här kan också möjligen vara ett alternativ.

Nej, nej, nej. Det är ett modifierat mordvapen för såser.

Hur ska man kunna vispa i åttor med en sådan.

Ungefär så här ska det se ut:

 

Visp.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om man vill ha en grädde som håller volymen över tid ska den vara kall och vispas långsamt. Detta gör att de "halkiga" fettmolekylerna blir lite raggiga i kanten och hakar i varandra. Ett uppblåst skum göra att grädden fort faller ihop och blir till en film på ytan. Den som vill kan prova att vispa grädde i två skålar, en med hög hastighet och en med låg, och ställa i kylskåpet över natten. I den som vispats snabbt kommer det att finnas betydande mängd vätska i botten vilket saknas nästan helt i den som vispats långsamt.  

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
7 minuter sedan skrev excel319:

vara kall och vispas långsamt

Med riktig visp och i åttor ;)

Fast alla kockar kör sifon.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
4 timmar sedan skrev nilsnobbing:

Det här kan också möjligen vara ett alternativ. Low-cost action kitchen tool, manual analogic function, demanding presence and skills.

 

(tänkte det blev lite fräsigare med engelska)

 

 

 

visp.jpg

Eller...

 

898DD3B0-5171-4A11-B490-D9BB950B5FE5.jpeg

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan skrev Peter_K:

Eller...

 

898DD3B0-5171-4A11-B490-D9BB950B5FE5.jpeg

Är det där grädde egentligen?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)
10 minuter sedan skrev ChristerN:

Är det där grädde egentligen?

UHT behandlad, ger bismak.

 

--

En fundering. N2O patronerna, fungerar de i flytvästen också+

Redigerad av bhemac

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan skrev ChristerN:

Är det där grädde egentligen?

 

49C8AC4C-74DC-41C4-9E17-7AB9028F2E84.jpeg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
7 timmar sedan skrev Gaidin:

 

Jag har ju bara testat min egen ISI Gourmet Whip så jag kan inte uttala mig om andra men innan köpet läste jag på en del. Det som skiljer ISI från många andra är att ISIn klarar varma vätskor. Skall man bara vispa grädde så fungerar en billigare variant säkert lika bra, det är ju ungefär halva priset.

 

Jag är lite nördig även när det gäller matlagningsprogram på framförallt lyxkrogar, när man ser en sifon på en sådan restaurang är det alltid en ISI.

Ok. De va en sån gourmet whip jag beställde

🖒

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

” förvara vispgrädden länge ” ?

grädden förvaras i sifonen (håller upp emot en vecka i kylen) och så ”spruttar” man på så fort man behöver vipsgrädde, varför förvara färdigvispad i byttor/skålar ?

 

Enda nackdelen jag kan se hittils är att irish coffekonsumtionen har ökat markant.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
9 minuter sedan skrev elektrikarn:

” förvara vispgrädden länge ” ?

grädden förvaras i sifonen (håller upp emot en vecka i kylen) och så ”spruttar” man på så fort man behöver vipsgrädde, varför förvara färdigvispad i byttor/skålar ?

 

Enda nackdelen jag kan se hittils är att irish coffekonsumtionen har ökat markant.

Nackdel?

Prova kaffedrinkar med andra sprit/likör-sorter mellan irisharna..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
5 timmar sedan skrev excel319:

Om man vill ha en grädde som håller volymen över tid ska den vara kall och vispas långsamt. Detta gör att de "halkiga" fettmolekylerna blir lite raggiga i kanten och hakar i varandra. Ett uppblåst skum göra att grädden fort faller ihop och blir till en film på ytan. Den som vill kan prova att vispa grädde i två skålar, en med hög hastighet och en med låg, och ställa i kylskåpet över natten. I den som vispats snabbt kommer det att finnas betydande mängd vätska i botten vilket saknas nästan helt i den som vispats långsamt.  

Förstår inte heller varför jag ska vispa den grädde jag vill använda idag redan igår eller för flera dagar sedan. Hur jag än får grädden vill jag ha den så nyvispad som möjligt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
8 timmar sedan skrev nilsnobbing:

Det här kan också möjligen vara ett alternativ. Low-cost action kitchen tool, manual analogic function, demanding presence and skills.

 

(tänkte det blev lite fräsigare med engelska)

 

 

 

visp.jpg

Med tillägget, perfekt för de med Parkinson. Jag skulle faktiskt föredra Parkinson och spilla ut halva groggen än ha Altzheimers och glömma var jag ställde den.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
2 timmar sedan skrev Peter_K:

 

49C8AC4C-74DC-41C4-9E17-7AB9028F2E84.jpeg

 

Vem behöver 4% socker?

Eller rödalger (Karragenan) =  E407, ett ämne vars verkningar diskuterats en hel del.

Mjölken upphättas till drygt 130°C, något som betecknas som "hårt processad".

Så, om det nu från början var "äkta grädde" så är det inte så i den färdiga produkten.

Men visst, det funkar som nödlösning.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
23 minuter sedan skrev bhemac:

 

Vem behöver 4% socker?

Eller rödalger (Karragenan) =  E407, ett ämne vars verkningar diskuterats en hel del.

Mjölken upphättas till drygt 130°C, något som betecknas som "hårt processad".

Så, om det nu från början var "äkta grädde" så är det inte så i den färdiga produkten.

Men visst, det funkar som nödlösning.

Behöver socker..?

...vem behöver vispgrädde, egentligen..?

Om vi skall vara sådana. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
44 minuter sedan skrev Peter_K:

 

...vem behöver vispgrädde, egentligen..?

Det behöver vi faktiskt eller åtminstone fett.

Protein och fett essentiella för oss människor.

Kolhydrater är det inte.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan skrev bhemac:

Det behöver vi faktiskt eller åtminstone fett.

Protein och fett essentiella för oss människor.

Kolhydrater är det inte.

Äsch; det där är bara LCHF-trams. 

Vispgrädde är aldrig nödvändigt. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
48 minuter sedan skrev Peter_K:

Vispgrädde är aldrig nödvändigt. 

Aldrig nödvändigt...  Hur ska man överleva med semlor utan grädde? Eller våfflor utan grädde??    🤔😥

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
54 minuter sedan skrev Tomas99:

Aldrig nödvändigt...  Hur ska man överleva med semlor utan grädde? Eller våfflor utan grädde??    🤔😥

Man kan nog - rent näringsmässigt - överleva utan både våfflor och semlor. Och personligen kan jag överleva utan våfflor och semlor på båten 🤗

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Våffeljärn ja, bra ide. 750W, inga problem med invertern. Tänk vad många som kommer bli glada när doften sprider sig i viken!

Inte behöver man grädde, det går ju bra med glass! Hemgjord så klart!

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
2 timmar sedan skrev bhemac:

Våffeljärn ja, bra ide. 750W, inga problem med invertern. Tänk vad många som kommer bli glada när doften sprider sig i viken!

Inte behöver man grädde, det går ju bra med glass! Hemgjord så klart!

En kamrat har ett sånt där gammalt våffeljärn i gjutgods som man läggar på spisen eller elden. Det har han i sin båt. Han har en sån där segelbåt med vindruta så den går inte så fort då han har tyngt ner den med allehanda tunga saker som ankare och annat onödigt.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...