Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
Austance

Undervattensbelysning på Bayliner

Rekommendera Poster

Hejsan, jag har en bayliner 2858 (-97) och har sökt runt på internet efter en bra undervattensbelysning att montera under badbryggan. Det verkar finnas många olika typer i olika prisklass men jag hade tänkt mig något enklare och billigt. Det ser ut att bli Sublight undervattensljus RGB (3x3W LED) från diodhuset. Någon som har köpt och testat detta på sin båt? Funkar det bra eller är det bara skräp som håller en säsong? Är osäker på om jag behöver två sublights för att det ska täcka hela aktern eller om jag endast behöver en. Frågade dom på hemsidan men fick ett ganska otydligt svar. Är det någon som har bra koll på undervattensbelysning allt från montage till allmänna tipps så hade jag blivit glad. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag hade undervattensbelysning på min båt (egenbyggd med LED som jag gjöt in med tanke på det hutlösa priset "på sta'n").

Det jag reagerade på var att det aldrig såg lika snyggt ut som i broschyrerna. Stod man en liten bit bort såg man den då nästan bländande ljuskällan och inte "det snygga" i vattnet, och nästan enbart om man tittade snett uppifrån kunde det se lite snyggt ut.

Sedan var allt väldigt beroende av vattnet också för att få "rätt" utseende. Säkert lättare att få snyggt i kliniskt rent kristallklart blågrönt havsvatten, som i broschyrerna.....

 

Flyttade sedan upp ljuset så det satt mer under badbryggan för att lysa upp området under. Men då speglade sig lamporna i vattnet istället i vissa vinklar och det blev inte jättesnyggt det heller.

http://www.nbmarine.se/870bygge/dagbok/2009/led02.jpg

 

Slutade med infällda LED i grabbräckena istället....

http://www.nbmarine.se/870bygge/dagbok/2010/akterbelysning.jpg

Redigerad av IngemarE
Stavfel...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Köpte dessa på Seasea för länge sedan. Monterade 4 på akterspegeln under vattenlinjen.

IMG_20171007_191439.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...