Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
Philipcalle

Johnson/Evinrude 60hp vro startproblem 1987

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Hej

 

Har en motor som har problem att starta. Jag börjar tro att det är något elfel på något sätt men är ändå inte helt säker. 

Motorn har gått innan men börjar få problem att starta men även att hålla igång när den är startad. 

Förgasare är renade, start solinoid är bytt vad jag vet. Senast kom vi fram till att byta tändningslåset och efter det startade motorn kanon och gick att stänga av och starta och ha igång i flera minuter. Detta var i förrgår. Vi var dock tvungna att lägga kablarna annorlunda för att få ihop lådan. Kopplade ut en och en kabel i taget från tändningslåset och sorterade om  kablarna för att få ihop lådan. Men när den väl var ihop så fungerade inte motorn. Den gick på starmotor men tände inte. Kopplade dock om med batterikablarna på men drog av plus i mitten av omkopplingen. Efter detta har vi bytt tändningslåset igen och testat men ingen lycka. Nu får vi antingen ingen respons alls eller så går den på start motorn men vägrar starta upp. Eller så startar den upp men dör efter några sekunder. Enstaka gånger har vi skakat runt bland kablarna när det inte hänt något och helt plötsligt har den börjat gå på startmotorn. Ibland har det hjälpt att trycka in chocken genom nyckeln och efter det har den gått igång på startmotorn men ändå inte tänt. Någon som har något förslag eller tanke på hur man kan felsöka detta? 

 

Redigerad av Philipcalle

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har vi knackat på start reläet(solenoid) under tiden vi dragit till nyckeln och då har den börjat gå på startmotorn helt plötsligt. Men den vägrar ändå starta

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Visade sig att solenoiden(start relä) hade spricka i plasten, där skruvarna går in (de 2 små "s" och "i". Där ena tråden hade knappt kontakt med skruven pågrund av sprickan. Så vi köpte en ny och bytte solenoiden. Sen dess har startmotorn alltid fungerat men motorm vägrar att gnista till. Ingenting på något av tändstiften

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Finns flera olika saker som kan ge dina problem. Förstår inte riktigt om din motor går igång några sekunder eller inte alls.. Skulle börja med att kolla överbordsbrytaren (säkerhetslinan/brytaren som ska stanna motorn när du faller överbord) om du kanske kommit åt denna då du haft nere reglaget. Köpte en motor en gång där de bytt ALLT i elväg, startmotor, solenoid, powerpack, tändspolar men sen gett upp. Det visade sig att plastmuttern till brytaren vibrerat ut så brytaren inte kunde tryckas in ordentligt. Har själv aldrig stött på en trasig powerpack, men den kan ju ha gett upp. Men kolla allt annat först, den är dyr och det är dumt att köpa en ny i felsökningssyfte..

Annars kan det vara svänghjulskilen som havererat. Då ställer sig svänghjulet fel och du får ingen gnista när du ska ha den. Dock brukar det ju ändå bli gnista om man kollar på stiften...så jag tror mer på kablage/brytare kring säkerhetsbrytaren.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...