Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024
Gäst Thomas

Mariner i saltvatten

Rekommendera Poster

Gäst Thomas

Hej! Grabben har fått en Mariner 30hp som tydligen legat i saltvatten. Vi har plockat bort toppen och ser ingen djuprost i cylindrarna. Har inte tittat i vevhuset. Den går att dra runt fast det gick lite tungt första varven. Skulle gärna vilja prova att starta den utan att plocka isär den mer. Vad tror ni kan det var ide eller måste man börja med att ta isär hela motorn? Tacksam för tips.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Ricky.

Prova att starta den! Er det så illa att du måste ta især den er det nog tyverr dyrare att reparera en att skaffa en annan. Gløm inte att gøra rent i førgasarna først. Lycka till.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst Pumpnisse

Det gäller att få fram olja till ram och vevlager innan motorn sätts igång. Jag skulle göra följande. 1. Höj inblandningen till 4 %. 2. Spruta in lite olja i cylindrarna eller se till på annat sätt att de är väl smorda. 3. Koppla in bränsle och gör ett antal 2-3 startförsök helst ingen gas men choke, men se till att motorn inte kan starta. 4. Ta ur stiften och fortsätt startförsöken. Efter att ha dragit en stund för hand kan man övergå till att använda startmotorn. Motorn SKALL bli sur. 5. Torka upp motorn genom att stå av choken och ge full gas. 6. Återmontera stiften och starta. Tänk på att impellern kan skadas utan vatten på växelhuset, även om motorn inte startas. Lycka till !

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...