Jump to content
Wednesday 17 July 2024
Sign in to follow this  
medic

båtköp Åland

Recommended Posts

Är på väg att köpa min första båt. Hittat en micore på åland, men en liten fundering ang denna båt. Skulle kolla med trafikverket ang att registrera trailern i Sverige vilket inte var några större problem, dock så skulle de ha ngt papper från tullen så jag ringde till dem.

Då sa de att moms måste betalas när jag tar in båten till Sverige eftersom åland inte är ett eu land. När jag pratar med säljaren så säger han att båten är köpt ny i Sverige av föregående ägare. Min fråga är då om moms måste betalas igen på samma båt?

Känns ju som momsen kommer att överstiga värdet på objektet om man ska betala moms två gånger.

Försökte ringa tullen med de nya uppgifterna men de hade stängt för påsk, och köp kommer eventuellt att ske nästa vecka så jag är i stort behov av att räta ut frågetecknet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Såvitt jag förstår så är Åland en autonom region inom Finland.. bla så står Åland utanför EU,s momsunion... Detta torde innebära att du nog får betala moms för att importera båt och trailer till Sverige... Men om det hastar så borde du kunna få råd av KGH Spedition... de är duktiga och jobbar alla dagar såvitt jag vet..

 

Fair Winds Stefan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tar tagit in en båt på trailer från Åland får ett par år sedan. När trailern skulle registreras i Sverige struntade jag med det där att prata med tullen. Trafikverket ville se kvitto på köpet ink. ramnummer på trailern och sedan var det inga problem med dem. Största problemet var trailern som skulle har rätt sorts lampor med rätt färg som lyste åt rätt håll. När det väl var klar var det bara att beställa tid för en nyregistrering hos bilbesiktningen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...