Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
Mackey

Jättemört kött på 15 minuter

Rekommendera Poster

Här kommer ett överraskande bra tips som jag hittade för att jag var "tvungen".

 

Vi skulle steka ett par köttbitar hade vi tänkt, men hittade inget bra kött till rimligt pris.

Det blev en bit högrev som jag tänkte banka, bank och banka med köttklubban och banka och banka lite till.

 

När jag kom hem med köttet googlade jag på typ snabbmöra kött och hittade ett tips.

  1. Mosa en kiwi.
  2. Smeta in köttet i kiwimos.
  3. Låt stå 5 minuter, inte längre
  4. Torka bort kiwimoset.
  5. Stek/grilla

Varning! Låt inte köttet stå för länge, då blir det bara köttsörja kvar.

 

Det lät ju ganska fantastiskt, men väl värt ett försök tyckte jag eftersom tipset stod i tidningen Land.

Högrev är ju rätt hårt/segt så in med ett par tre köttskivor i kiwimoset i 15 minuter. Lite dumdristigt kanske, men högrev är ju som sagt inte så mört.

Jag rörde om i köttet/moset några gånger, kanske var tredje minut.

Innan jag stekte köttet skrapade jag bort kiwimoset med kniv lite sådär noga, en hel del kiwi var kvar.

 

Resultatet blev helt klart långt över förväntan.

Våra högrevsbiffar blev både goda och väldigt, väldigt möra. VÄLDIGT lagom möra!

 

Mackey

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Japp, det är en del frukter som innehåller ett enzym som bryter ner kött. Finns även i bl a ananas, men i lägre koncentrationer. Enligt vissa uppgifter kan tekniken att möra kött med såna fruktsafter ha använts långt bak i förhistorisk tid. Processad mat är inget nytt... :D


Kanske borde testa det nästa gång jag ska göra chilli. Kokade skiten i 7-8 timmar senast, och ändå var det fortfarande ganska "hela" köttklumpar, och inte alls det där härligt trådiga...

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Känns ju lite så där att man äter kiwi om den bryter ner kött....

  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men din kropp bryter ner kiwi...

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ha haaaa!

Efter som många sär skriver mycket på det här fo rumet så läste jag

"JÄTTEMÖRTKÖTT"

typ big ovanlig-att-ha-som-mat-fisk.

😂

  • Gilla 1
  • Haha 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mört är väl inte direkt någon vanlig matfisk som sagt, mest för att den är lite pillig att rensa skulle jag gissa. Smaken är det inget fel på.

 

Lidl har bra pris på kiwi...

så köp en billig seg köttbit istället.

 

Mackey

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
På 2018-01-30 på 20:00, Mackey säger:

- - -

  1. Mosa en kiwi.
  2. Smeta in köttet i kiwimos.
  3. Låt stå 5 minuter, inte längre
  4. Torka bort kiwimoset.
  5. Stek/grilla

Varning! Låt inte köttet stå för länge, då blir det bara köttsörja kvar.

- - -

Högrev är ju rätt hårt/segt så in med ett par tre köttskivor i kiwimoset i 15 minuter.

- - -

Lite undrande över mörningstiden 5 eller 15 minuter?

Var "receptet" 5 minuter men du körde 15 eftersom högrev är lite hårt....

Hur tjocka skivor skar du?

 

Det här måste ju bara provas. Högrev har ju en fin köttsmak, i alla fall när det blir kalops av den.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har provat kiwi & ananas. Det fungerar ännu bättre med japansk soya och om man vill ha lite extra smak, Dragon. Inte lika kladdigt heller!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
7 timmar sedan, neubert säger:

Hur mycket kiwi smakade köttet efter stekning?

Köttet smakar inte alls kiwi även om vi inte var särskilt noga med att ta bort kiwiresterna.

Om man tar en handduk/trasa kan man ju få bort mera kiwi med mindre risk för smak.

 

20 minuter sedan, Lintott säger:

Lite undrande över mörningstiden 5 eller 15 minuter?

Var "receptet" 5 minuter men du körde 15 eftersom högrev är lite hårt....

Hur tjocka skivor skar du?

 

Det här måste ju bara provas. Högrev har ju en fin köttsmak, i alla fall när det blir kalops av den.

"Receptet" sa cirka fem minuter.

Vi lät högreven ligga i 15 minuter.

Skivorna var mellan ½ och 1 cm tjocka, mest någon/några mm tunnare än en cm.

Gör man tjocka skivor kan man troligen förbättra resultatet genom att hacka en massa hål med gaffel i köttet så att kiwins enzymer tränger in bättre.

 

Mackey

  • Tack 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Igår fick vi härligt möra biffar av bog - eller var det fransyska - med rotfruktsgratäng, bea och sallad.

 

Mackey

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...