Jump to content
Saturday 08 August 2020
  • 0
roynem

Båtlarm

Question

Har installerat Geosafe den funkar ok men nu börjar den då o då sända felmeddelandet extern 12v för låg trots att spänningen är 13.4 volt. Någon som vet något om detta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Är du säker på att spänningen verkligen är 13,4 v när den sänder felmeddelandet?

Har du nu någon form av laddare eller solcellspanel inkopplad?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Gå in på Set up i appen, Parameter Setting, Status Enquiry och kolla vad svaret blir.

Mitt larm är inte helt att lita på då det sällan rapporterar att interna batteriet är fullt fast det är kopplat direkt på ett laddat batteri.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Har också GeoSafe men har endast fått det felmeddelandet när jag kopplade ur externa strömmatningen.

 

Du har ingen stor strömförbrukare som kanske dragit igång när felmeddeklandet gick iväg? Alternativt dåligt batteri?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
7 timmar sedan, roynem säger:

Har installerat Geosafe den funkar ok men nu börjar den då o då sända felmeddelandet extern 12v för låg trots att spänningen är 13.4 volt. Någon som vet något om detta?

Ursäkta jag skrev fel. Spänningen är 12.38volt vid geosafen och 12.47volt vid batteriet. 

Långa klena ledningar orsakar väl spänningsfallet?

För några dagar sedan hade jag stödladdat upp detta batteri. Som då hade en högre vilospänning ett tag.

Har ingen annan laddning eller förbrukning inkopplad.

Det tycks som larm värdet är inställt på för högt värde??? Så när vilospänningen understeg 12.4 utlöstes larmet? Har nu larmat två ggr med ca 12 timmars mellanrum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
59 minuter sedan, roynem säger:

- - -

Spänningen är 12.38volt vid geosafen och 12.47volt vid batteriet. 

Långa klena ledningar orsakar väl spänningsfallet?

- - -

0,5 V spänningsfall i en kabel för att strömförsörja ett larm verkar vara mycket. Spänningsfall i en klen kabel beror ju inte bara på kabellängd utan även på vilken strömstyrka som går i kabeln. Larmet kan ju inte ta många mA (för då skulle du tömma batteriet).

 

Du ska nog göra en koll av anslutningarna för strömmatningen till ditt larm. Kolla att alla kablar sitter inne i anslutningsplinten. Kolla att det inte ärgat. Kolla att skruvförbindningar är åtdragna och att ev klämförbindningar är ordentligt klämda (ev klipp av och gör om).

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

När jag testade Geosafe fick jag larm när spänningen gick under 12,0V. 

Gå igenom installationen, koppla helst direkt till batteriet utan något annat anslutet på samma kablar.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hej

Det märkliga är att jag inte gjort något alls  - får inte några felmeddelanden efter lågvoltslarmet tidigare - utom när jag glömde larma av dörrkontakterna då jag skulle in i båten av annat skäl - då fick jag larm i båten - SMS - telefon - och mail om detta inträng.

Verkar förtroendegivande - men detta med lågvoltslarmet tidigare tycks va nåt fel - jag har inte haft tid att kolla spänningar på plats men de kan ju knappast vara lägre nu än då - ingen förbrukare har kopplats in under tiden - o inget nytt larm har utlösts???????

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Lånar en gamal tråd istället för att starta en ny. 

Har nu haft min geosafe i drygt 2veckor och har märkt att den ger lite olika status på batterispänningen. 

Jag skickade 4 förfrågningar fick fyra olika svar direkt efter efter varandra

12,8, 12,9, 13,0 13,1 volt.  

Ingen förbrukare eller laddning på. 

Provade idag igen och fick olika  igen. 

13,1 13,5, 13,1 volt. 

Var i båten och  spänningen var konstant 13,5 volt på min bm1

Nu var det  dock laddning via solpanel.

Geosafe'en är kopplad direkt på batteriet. 

 

Någon annan som märkt av detta 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

13.1, 13.0, 12.7, 12,7 10min senare (nu) 13,2

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 timmar sedan skrev tugge:

Nu var det  dock laddning via solpanel

Säker på att det inte var laddning från solpanelen tidigare också?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
2020-04-17 vid 23:05 skrev ChristerN:

Säker på att det inte var laddning från solpanelen tidigare också?

Ja den var inte inkopplad då. 

Och jag tittade på min bm1 samtidigt och den hoppar inte så i värde 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.









×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy