Jump to content
Saturday 13 July 2024
Sign in to follow this  
BSven

Medelhavet?

Recommended Posts

För oss långfärdsdrömmare så ligger ju Medelhavet lite "lagom" långt bort.

Man kan gå både sjövägen och kanalvägen, det finns mycket infrastruktur för seglare och det går att ta tåget hem om man behöver det.

Å andra sidan sägs det att det har blivit dyrt och under högsäsong så är varenda vik upptagen av charterbolagen. Kroatien tar ut höga avgifter mm.

Ni som är eller har varit där, vad tycker ni? Är det fortfarande ett bra resmål eller håller det på att bli "övermoget"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min egen erfarenhet av segling på Medelhavet är ganska liten men jag känner flera som varit där i ganska långa perioder. En kille seglade en Maxi95 i tre eller fyra år. Han sammanfattade det ganska bra: Västra delen, överbefolkad under högsäsong, dyrt och taskiga vindar. Östra delen: går att hitta billiga hamnar, trevligare segelväder. Trevligast: Joniska havet. Billigast: Södra Italien, båtar under 10 m ägs bara av fattiga människor.

Generellt kan man säga om Medelhavet: Behagligt klimat, civiliserat och mycket god mat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fenicierna seglade från Libanon gjenom hela Medelhavet till Cadiz för 5,000 år sen, så du blir inte den första som sätter kurs :-). Men jag vet inte om ett område som kommer i närheten på kombon natur&kultur. Efter vad jeg läser ser det ut som myndigheterna i Grekland och Kroatien går in för att mjölka besökande båtar. Fint då att det är så många andra land att besöka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...