Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024
Chepparen

Björlanda Kile - Läsö

Rekommendera Poster

Om du ska någon omväg så kolla i Google maps och använd mätfunktionen men "fågelvägen" ger ca 67 km eller 36 Nm. Eniro inom Norden och Polen har även mätfunktion. Samt Eniro är lite roligare eftersom man kan skifta mellan karta och sjökort för Sverige, Norge och Finland.

 

Redigerad av per_62

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Går man tex via Tistlarna, så är  sträckan ca 55 distansminuter, varav ca 30 distansminuter mellan Tistlarna och Västerö. (ca 10 distansminuter kortare till Österby)

37 disansminuter från Björlanda kile  till Läsö Västerö, är allt en liten glädjekalkyl - det är snarare ca 40 distansminuter. Sen ligger del lite öar och grund i vägen, så en snabb rutt på sjökortet ger ca 45 distansminuter, varav ca 35 på öppet hav. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man blir lite nyfiken på varför du ställer dessa två frågor. Du har ju en annan samtidig tråd med samma fråga gällande sträckan Dyrön-Läsö. Det måste ju nästan vara så att du har båt, är nyfiken på att åka över, men saknar både sjökort och plotter eller kännedom om eniro och google maps. Hade du haft någon av dem hade du ju kunnat kolla själv. Kanske saknar du även kompass. Förlåt om jag blir nyfiken, men du tänker väl inte bränna över med en eka, en liten utombordare som aldrig gått så länge i sträck, och lite känsla? Det är ändå en ganska lång sträcka och du kommer sakna mobiltäckning. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...