Jump to content
Friday 14 June 2024
ChrisNilsson

Mercruiser 3.0 startproblem

Recommended Posts

Hej,

 

Jag har ett problem med att starta min Mercruiser 3.0 Alpha från 2007. Motorn sitter i en Bayliner 175.

 

Motorn gjorde ingenting när jag vred om tändningen och jag misstänkte därför startmotorn. När jag skruvat loss startmotorn upptäckte jag att den var sönderrostad.

 

Jag köpte därför en ny. Installerade den efter att ha polerat alla kontakter mellan batteri och startmotor. Det hände fortfarande inget när jag vred om tändningen.

 

Då tändningsproblemet kändes som ett separat problem testade jag att koppla förbi solenoiden. Då gick startmotorn igång och motorn lät fint, som om att den skulle starta. Däremot startade motorn aldrig. Jag testade några gånger och kunde efter en stund höra att motorn blev svagare. Sista gången jag testade så klickade den bara.

 

Då upptäckte jag att jag inte haft i tändningsläge. Jag testade igen med tändningsläget i men även nu fick jag bara ett klick från startmotorn.

 

Jag misstänkte att jag testat så mycket (4 gånger) att batteriet blivit svagt och bytte därför till ett helt nytt och fulladdat batteri. Även nu gav startmotorn bara ett klick. Jag kopplade då loss startmotorn och testade den separat, då verkar den fungera fint. Därför tror jag inte det är startmotorn eller batteriet som är felet.

 

Är det någon som har några tips? Ytterst tacksam för hjälp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, en startmotor från 2007 som är sönderrrostad!?! Har båten legat under vatten? Och om nu inte tändningen går igång så lär ju inte motorn heller starta, så kolla om du har mer okiderade kontakter i bl.a. tändningslåset

Share this post


Link to post
Share on other sites

Står reglaget ordentligt i neutralläge?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja motorutrymmet har vid ett tillfälle fyllts en del med havsvatten. Ja det har du nog rätt i. Jag ska kolla närmare på tändningslåset men det borde inte påverka att motorn plötsligt bara klickar när jag ändå kopplar förbi solenoiden eller?

Reglaget står i neutralläge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tändningen blir inte spänningssatt om du bara kopplar förbi solenoiden. Tändningen ska bli spänningssatt från tändningslåset. Kolla om tändningen får någon ström när du ställer nyckeln i tändningsläge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...