Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
melkersson

Motorn läcker kylarvätska Mercruiser 3.0 lx

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Hej!

 

Jag har problem med att motorn tappar kylarvatten från sötvattensystemet när motorn är avslagen. Det hamnar inte i motorrummet. Troligtvis läcker det ut från drevet. När motorn är igång fungerar allt som det ska. Någon som har en idé om vad som är fel.

 

Mvh Amatör

Redigerad av melkersson

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur menar du att det skulle kunna läcka ut från drevet? Enda stället som det kan läcka mellan sötvattenkylningen ut i sjön på den motorn är via värmeväxlaren.

 

Annars är ett sannolikt scenario på den motorn att små sprickor i toppen (som resultat av tidigare varmgång) gör att glykolvattnet långsamt försvinner via ett förbränningsrum ut med avgaserna när mororn går.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för svar! Tror inte att det är sprickor i toppen för då borde det väl läcka ut när motorn är igång? Det är när den är avstängd som allt vatten försvinner. Och eftersom det inte läcker ut i båten så borde det väl läcka ut vid drevet? Kanske en en dum fråga, men var sitter värmeväxlaren?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Värmeväxlaren ser ut som ett grovt rör (dryg dm i diameter och kanske en halvmeter lång) som sitter långt ner på babords sida av motorn. Den har fyra anslutningar sjövatten in/ut och sötvatten in/ut.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...