Jump to content
Tuesday 28 September 2021
Sign in to follow this  
Guest xander

lite om mig

Recommended Posts

Guest xander

Hej laxoring Kan du inte göra denna text blå. Mvh Xander.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest laxoring

Hej nu är texten blå

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest laxoring

Hej lite mera fisk filea söt eller saltvatten fisk. filear när barnen ska äta fisk så slipper dom alla ben. [bLÅ][bLÅ]lägg fisken i aluminumsfolie tillsätt smör skiva färsk tomat salt svartpeppar kaviar typ kalles kaviar dill knyt ihop folien och lägg på grillen eller i ugnen eller direkt på en glödbädd ca 10-15 min tiden blir ju lite olika på vilket sätt man gör detta och färsk potatis och kall öl barnen får inga öl blir saft [/bLÅ]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest xander

Tack laxoring. Då kan jag passa på att ge beröm till de företag som har färdigtskivat bröd, för min tant kan heller inte skära bröd, men som sagt ho är bra på annat. Mvh Xander. P.S Hon kan bre en macka och skala potatis. D.S

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest laxoring

ja du ser det tar sig :-nojd

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Wille

Det verkar som det nu är min tur att komma med ett recept, eller? [bLÅ]LAXPUDDING Lax i bit eller filé (400 gr) Skalad potatis 8-10 st Gul lök 1-2 st Äggstanning ägg 4 st mjölk 4 dl vitpeppar klippt dill skär fisk, potatis och lök i strimlor Smörj burkugnen med smör och varva fisk, potatis och lök omvartannat Vispa ihop ägg, mjölk och peppar och häll över i formen Grädda i burkugnen i 225 gr i cirka 45-60 min tills puddingen har tjocknat strö dill över det sista Om du har potatis över sen igår så räcker det med 20 min i ugnen.[/bLÅ] /Wille

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest xander

Men just nu kan hon inte ens skala potatis, då hon bröt ett finger när hon gick i plurret mellan båten och bryggan. Mvh Xander. Wille har du en burkugn också? Alla verkar ha utan jag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Wille

Näpp, men kan göra på samma sätt med min nya gasgrill som fungerar som ugn när man lägger på locket. Har med mig en gammal sockerkaksform, som fungerar utmärkt till laxpuddingen. /Wille

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest laxoring

nej har ingen burkugn har sett i tidigare inlägg om burk ugn skulle oxå vilja en sån. annars har jag ett tvålågit gasol och ett ettlågit origo för t-röd och kylbox som är kompresordrivet kostar i dag ca 6000 kr vet ej om dom är bra fabrikat dannfoss cf-25 dc den är ny så har inte testat den än

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Wille

Det påstås att burkugnen ska gå i produktion igen. Dock ej med samma fabrikant som tidigare. Läste detta på någon sajt, kanske var här. Ska kolla upp detta. /Wille

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest xander

Jag tror att jag måste skaffa mig en, men jag tycker det låter dyrt för en sockerkaksform, visserligen med lock men ändå. Jag såg på nätet för 40 euro. Mvh Xander. P.S. Det har jag också läst. D.S.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest laxoring

finns det ingen som har en liten ritning på en sån min svåger driver en smed firma och jobbar mycket med rostfritt jobbar själv som svetsare . får ju allt rostfritt till båten gratis :-nojd

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest xander

Det låter intressant, vi får la börja leta. Mvh Xander.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Wille

Konstruktionen av ugnen är ju inte komplicerad så det går väl att tillverka en egen. Ett gammalt aluminiumlock från en kastrull, en sockerkaksform som passar till locket, och en skrotad form som man tar botten av. Det är ju i stort allt som behövs. /Wille

post-1958-1394234397,051_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest laxoring

var det inte nån som hadde ett kort här på forummet på en burkugn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest laxoring

det kom fort ett kort :shock:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Wille

Det börjar bli dax att starta en ny tråd i ämnet båtmat, eller? Det blir så jobbigt att leta sig ner till 150:ionde inlägget. /Wille

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest xander

Medan vi letar kommer det ett recept. Yoghurtsås till kyckling [bLÅ]1 dl Basilika 1 dl Persilja ¾ dl Olivolja 2 dl Yoghurt 1 Vitlöksklyfta Salt & Svartpeppar Mät upp färsk basilika och färsk bladpersilja, kör dom i mixern eller mosa till en grön massa tillsätt resten och du får en gå dipp sås till grillad kyckling. Och varför inte eftermarinera den grillade kycklingen. Marinad ½ dl Balsamvin ½ dl Olivolja ½ dl Flytande honung Peppar Salt 1 Pressad vitlöksklyfta[/bLÅ] Sedan är det bara att lägga i kycklingen, servera gärna med en potatisgratäng och ett par glas rödvin. Mvh Xander.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest laxoring

håller med börjar bli några nu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest xander

Starta du så kommer vi över. Mvh Xander.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest xander

Hej alla matglada, vi har nu flyttat. Ni kan hitta oss under båtmat, varför inte hoppa in på våran nya tråd och hjälpa oss med bra recept eller andra saker som tips till matlagning osv. Alla goa gubbar och tanter är välkomna. Mvh Xander.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy