Jump to content
Sunday 02 October 2022
Sign in to follow this  
SiNteXX

Mercruiser 5.7 med mercarb förgasare, varvar inte upp.

Recommended Posts

Hej på er,

 

Behöver lite hjälp och vägledning för att gå vidare. Har haft lite problem med min båt men har nu ny termostat och en ny förgasare så det gamla verkar vara löst :)

Har försökt ställa in förgasaren med luftskruvarna enligt bästa förmåga men känner att jag inte kommer längre.

 

Motorns startar bra och går fint i hamn, utan belastning men när vi ger oss ut så blir det lite värre. Jag får den inte att helt varva upp ordentligt, jag kan sega upp den på varv men får inte den accelerationen jag vill ha. Det känns som att den får för lite bensin (eller för mycket och blir sur men det tror jag inte).

Ett snabbt gaspådrag ger ger alltså en viss ökning i varv men inte alls tillräckligt för att plana, att något är fel är tydligt.

Eftersom det är en ny förgasare på motorn misstänker jag att det är den som spökar men jag kan inte låta bli att fundera på andra saker som bensinpump och annat som har med bränsleledningen att göra.

 

Om jag inte är helt ute och cyklar så finns det en primär och en sekundär bränslekrets i förgasaren men jag skulle vilja läsa mig till lite mer om hur det fungerar, några bra länk-tips?

 

Har ni några tips idéer på vad jag kan göra för att felsöka och få en bättre idé om felet? Det tages tacksamt emot.

 

Har en Mercruiser 5.7 med ny 4-portars merc carb (installerad av marina) och ett Alpha One gen 2 drev. 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitter det rätt munstycken för din motor i den nya förgasaren? Låter som om den kan vara bestyckad med för små munstycken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som jag förstår är det originalmunstyckena som den levererades med. Storleken känner jag inte till tyvärr eftersom det var Marinan som beställde och installerade. Eftersom jag inte har kvar originalförgasaren vet jag inte om det som satt i var standard eller utbytt heller :( kanske har marinan kvar den, det måste jag kolla.

 

Jag ska försöka hinna till båten idag för att se om jag kan se något nummer på själva förgasaren och googla för att se exakt vad det är för något.

 

En annan grej jag har noterat är att jag inte har några "link rods" (vet inte vad det heter på svenska men järnpinnar som länkar ihop olika reglage) på min nya förgasare, jag vet att det satt en på min gamla. Jag vet också att choken är urkopplad på den här nya så det kanske är därför. Det spelar kanske ingen roll men det känns som att jag skulle behöva en manual eller en sprängskiss för att få fördjupad kunskap om den. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Förgasare: Det sitter en Rochester 4MV monterad.

Har fått förslag på att flytta länken till accelerationspumpen från det innersta till det yttersta hålet. Får se när jag hinner med det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...