Jump to content
Wednesday 24 July 2024
Samuel79

Nån med erfarenhet av att byta septislang på en Saga 29?

Recommended Posts

Hej

 

Jag behöver byta septislangen i vår Saga 29 LS pga av dålig lukt.

Någon som har erfarenhet av detta och sitter inne med några tips och tillvägagångssätt.

/Samuel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har ingen erfarenhet av detta och det är ett jobb jag helst skulle slippa att göra. Skulle jag göra det skulle jag göra det på vintern när det inte luktar så mycket. Dock blir slangarna styvare när det är kallt.

Jag har för mig att 29-an är ganska lik min 315. Där går slangen hela vägen från toan ända bak till tanken i aktern och den passerar många skott och svåråtkomliga ställen på vägen.

Vet inte i vilken ända (!) jag skulle börja men jag skulle försöka lossa slangen i ena änden och fästa den nya slangen på den gamla på något sätt men utan att man gör slangen grövre än den är i original. Förmodligen säkra med tunna starka snören så att jag inte står utan något att dra med om slangarna skulle gå isär.

Förmodligen skulle jag försöka lägga på något som gör att slangen lättare glider igenom alla skottgenomföringar, kanske vaselin.

Sen bör ni nog vara två personer. En som matar och en som försiktigt drar. Kanske måste man skruva slangen också så den kommer igenom på alla ställen.

Självklart måste man öppna på de ställen där det är möjligt att komma åt slangen för att där hjälpa till att få igenom den.

Knepigt blir det i alla fall!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...