Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024
tobbe52

gamla hål i lärkborden

Rekommendera Poster

Godkväll!

Efter omstuvning och flyttning av det mesta inkl toa, disk och andra in- och utlopp av vatten kvarstår problemet, hur plugga dessa uppkommna hål på bästa sätt? Tidigare är det många urborrade kvistar som är proppade ,max diam på dessa är 25 mm och dessa har ju inte lossnat. Hur dessa är limmade vet jag ej eller om de är koniska på nåt vis. Nu finns det hål som är 50 mm och jag känner en viss osäkerhet om hur dessa pluggas på bästa vis, dvs de får bara inte lossna. Funderat på att fixa till plugg som liknar ett t och sätta den största diametern utåt i ett passande fräst hål. Då kan ju inte pluggen tryckas in och förhoppningsvis inte heller ut pga vattentrycket. Är detta en bra metod eller bör man göra på något annat vis?

Med vänlig hälsning Tobbe

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det blir ju snyggare om du inte har utstående pluggar på utsidan av bordläggningen.

 

Gör en plugg som passar i hålet (limmas med vattenfast lim) och skruva fast en täckplatta (lagom tjock träbit) på insidan så att pluggen inte kan tryckas in. Lacka/måla ut- och in-sida efter att ha slipat jämnt på utsidan.

 

Om bordläggningsplanken inte var tillräckligt långa för att räcka till en hel båtlängd så skarvades planken på åldre träbåtar med en laskbräda på insidan över skarven. Det är inte ovanligt att hitta sådana laskbrädor på äldre båtar så det kommer inte att se onaturligt ut om du säkrar pluggen på det sättet.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...