Jump to content
Monday 05 December 2022
mikaeledstrom85

Krånglade Volvo Penta powertrim - ned går men inte upp?

Recommended Posts

Vi har en Aquador 23 HT med Volvo Penta diesel KAD32 med DPE-drev. Vi har idag felsöka varfördet bara går att fälla ned drevet, inte få upp det. Inget händer om vi trycker på upp-knappen, inte en klickande ljud eller så.

 

Drevet är helt nere nu, -6. Vi bytte plats på de två reläerna för att se om det var fel på någon av dessa. Till vår förvåning så fungerade båda ned, men inte upp. Då tog vi upp gasreglaget där knappen för powertrim finns. Det är inga problem att kortsluta ned-knappen med en skruvmejsel så att trimmet går ned. Men det går inte att kortsluta upp, åtminstone inte vid gasreglaget.

 

Vad har ni för funderingar?

Vad kan man mer göra?

 

Min känsla är att den blå kabeln är trasig eller liknande.

Edited by mikaeledstrom85

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leta rätt på skarven på kabeln till reglaget och prova att att bygla där. Om det funkar så är det kabeln i reglaget som är av.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har du haft av drevet? Det sitter en kuggstång på hjälmen som måste sitta rätt i förhållande till kugghjulet på powertrim-givaren, annars går det inte att trimma upp. Väldigt lätt att missa när man sätter tillbaka. Finns en märkt kugge på givaren som ska passas in mot stången - om jag minns rätt... Var ett par år sen vi råkade ut för liknande problem på kompisens båt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej!

Möjligen har har jag samma eller likartat problem.

Uppfällning går bara om jag trycker ned röda plus gråa uppåtknappen samtidigt, och då bara en kort bit, om jag stänger av tändningen och slår på den igen kan jag köra uppåt en liten bit till. Displayen visar i princip ingenting, utom röd lysdiod och "BEACH" när drevet är helt nedfällt... Jag får väl nagelfara kablar och kontaktdon jag också.

Jag startade en teåd om mitt problem jag med, liksom parallella världar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...