Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024
Zer0

Uttern 4500 70 hk

Rekommendera Poster

Har en fråga går det hänga på en 70 hk på denna båt?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skulle tänka mig att mellan 30-50 hästar skulle vara rätt för den båten. Om du inte tänker dig en nyare 4-takts motor, så bör vikten inte ställa till några problem.

 

VI hade en Buster RS (4,5m) vid mitten av 90 talet. Den skulle ha en motor, 40hk var max rekommenderat. Hade sett en del som hängt på en 50hk på dessa.

Pappa fick ett bra erbjudande på en 60hk. 

 

Men den blev båten bak tung. Vid lätt sjö gång och med när maskin gick back, så skvätte vågorna mot ryggstödet till föraren. 

 

Idag har vi en Linder 355, den tror jag har 8hk, så högst rekommenderad motor. Har en 15hk 2- takt på denna. Den blir lite tung bak, men inga problem. Dock så måste den som kör vara medveten om motorns effekt, och anpassa gaspådrag efter det. 

 

Skulle tror att du kan hänga på 70hk på din Uttern, med risk att den blir lite baktung. Men var noggrann med att informera förare om dess påföljder. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hänga på en 70hk

- beroende på vikt på motorn - problem/inga problem.

-pga längre stam på 70hk i kortaste än 30hk som denna är gjord för- osäker. 70 HK har väl 20" som kortaste stam, möjligt problem. Häva motor ger högt tyngdpunkt - om nödvändigt.

 

Köra båten med en 70hk - nogot större problem, tror inte skrovet vil trivs med detta. Platt botten med mycket hydrodynamiskt drag - ger osäkra egenskaper med mycket skyv...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...