Gå till innehåll
lördag 20 april 2024
Malle86

Frågor om mercury 150 black max -89.

Rekommendera Poster

Hej. skulle vilja göra en service på motorn innan vintern.typ byta impeller. hur får man ner växelhuset lättast, tänkte mest på axelen som går i växellådan. måste man ändra på nån justering.? nån som vet.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För att ta ner huset lossar du som sagt bultarna och knackar försiktigt loss huset. Tänk på att det är lätt att missa någon bult första ggn och var försiktig så det inte är en bult kvar och du dunkar på...

 

I bakkant av huset sitter en splinesead axel som går in i en hylsa, det är växeljusteringen. Ha reglaget i neutral hela tiden så ändras inget. Vid hopmontering kan hylsan vara lite lurig att få i(var noga att den verkligen går på, annars får du ta ner allt igen när du märker att växlarna är borta).

Vattenröret har en styrning och brukar vara lättare.

 

Impellerbyte är bra, byt gärna också termostaterna om det inte är gjort nyligen. De brukar se rätt illa ut med mycket ärg och vara igenbeckade. Byter du även poppeten(membran som styr kylningen, sitter på sidan av motorblocket) har du bytt hela kylsystemet.

 

Positivt dock att det inte är Yamahapriser på delarna. Jag bytte allt på min i våras och det är skönt att veta att allt är fräscht. Poppeten brukar inte strula så ofta, men tror delarna kostade typ 150kr extra att byta...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...