Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
nozzen

Slemmiga insjökräftor dåliga?

Rekommendera Poster

Hej.

 

Fiskade kräftor i fredags och kokade de i lördags kväll och lät kyla utomhus över natten och åt dom idag söndag.

När man delade stjärten så var hela maginnehållet helt bajs brunt och slemmigt/vattnigt. Har aldrig varit så innan och undrar hur de kan komma sig. 

Kändes på konsistensen att kräftan inte var helt genomkokt fast köttet var fast och fint både i stjärten och i klorna men inte maginnehållet.

 

Jag  kokade dom som alltid

- stormkokat vatten och så i med kräftorna ca 6st åt gången

- sedan låta dom bli helt knallröda tills dom flyter upp och sen när dom flyter upp så har vi alltid låtit dom ligga ca 1min a' 8 rediga ölklunkar innan man tar upp dom så man vet att dom är riktigt genomkokta.

 

Någon som vet nått?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kräftorna skall ju koka minst tjugo minuter. Jag brukar lägga i dom i storleksordning, den största först, när jag sedan lagt i den sista väntar jag tjugo minuter innan jag stänger av plattan.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kör med samma metod som Gaidin, misstänker att TS kräftor är lite råa.

 

 

 

Kalle

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ofan ja går ju efter manneströms recept så får nog läsa en gång till.

Tror ni man kan koka dom igen I ny lag?

Man har ju hört om halvgräddad pizza som man gör klart hemma:)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag brukar lägga dom i kokande vatten i någon minut för att ta dö på dom. Nytt vatten som jag gör lagen på, koka i typ en kvart och sen i med kräftorna i högst 7 minuter. Blir alltid bra enligt mig

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...