Jump to content
Sunday 04 December 2022
Sign in to follow this  
strober

Finns varmvattenberedare utan elpatron?

Recommended Posts

Jag letar efter en varmvattenberedare 12-20 liter, men utan elpatron. Tycker det är helt onödigt att betala extra för en elpatron som jag aldrig kommer använda. Jag vill endast ha varmvattenberedare för anslutning till motorns kylvattensystem. Då jag söker runt på nätet hittar jag bara varmvattenberedare med elpatron :/

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har en sådan, 8-10 liter. Mått ca 53x26x15 cm. Köpt på Blocket. 

Min motor är liten och används bara korta stunder så den är lagom. Men i höst ska jag få ström på bryggan och då skulle det vara bra med  en 750W värmepatorn som kan värma vattnet från 20 till 73 gr på 40 min.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har råkat ut för företeelsen några gånger. Dvs en produkt som bara några har nytta av.

 

Vår kör skulle ha en bandspelare att spela in vid repetitioner och den skulle ha någorlunda kraftiga högtalare så vi skulle höra hur vi lät. Det är en helt annan ljudbild för publiken än när man sitter i kören och gapar.

 

Året var 1975 ungefär och jag fick uppdraget att införskaffa en dylik. Såna tillverkades inte. Jo apparaten fanns men högtalaren var en minimal sak som inte räckte till en församling.

 

Bara nåt år senare gick alla ungdomar omkring med en bergsprängare. Precis en sån vi skulle ha haft.

 

Ett tag körde jag mycket bil i jobbet och tänkte att en bandspelare med bil radio och mikrofon för inspelning av komihågnotiser skulle vara bra. Icke, såna fanns inte heller. Ett hundratal bilradio med bandspelare fanns men alla ssknade inspelningsfunkton från mik.

 

Hoppas alltså inte för mycket. Jag har lärt mig att sällan görs några nya konstruktioner. Alla tillverkare apar efter en ledande produkt och försöker göra den bättre och billigare. Ett gott syfte men ack så tråkigt för oss kunder.

 

Det kunde väl vara bra t.ex med ett litet tvättfat och lite kranvatten i bilen. Vaska av sig vid behov. Byggde in det i en skåpbil jag hade och det var mycket uppskattat. Såna bilar finns inte heller. Jo campingbilar men inget mittemellan. Som kund får man inte ha så stora krav på variation.

Edited by forgus31

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enklast är att bygga/få byggd själv. Blir nästan som en septiktank som man gör en slinga i för motorvattnet. Så gjorde jag och det fungerar u.a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...