Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
AM2010

Söker tips på bra båt

Rekommendera Poster

Båtbyte

 

Hej

 

vi har nu haft en Skilsö 23 (hardtop, årsmod 1983) i nästan tio år och har vuxit ur den med tre barn i skolålder. Funkar toppen på dagarna men efter en natt inklämd som i en laxask inser vi begränsningarna.

 

Förra året lånade vi en Bella 530HT på försök - ännu mindre men å andra sidan en snabbgående båt.

 

Jämförelsen är givetvis svår, en stor båt är mer ombonad och ger mer trygghet när man lägger till, speciellt på grund av större deplacement och fast propelleraxel...kontra den där lilla baljan. Även högre fribord och därmed sikt.

 

Efter den här sommarens erfarenheter och inventering så är vårt behov snarare att snabbt komma ut och bada och gå hemåt igen, även om det blir sent. Därmed är snabbheten avgörande.

 

Vi siktar därför på en hardtop runt 6 meter. Sovplatser finns ju (korta) men inte för fem personer, så det får vi väl göra avkall på.

 

Så, ärade forummedlemmar, vad har ni för tips? Det är ett stort plus om man får dra den på en kärra efter bilen och slippa uppläggningskostnader.

 

Prisklass 60-100,000 kr, gör inget om det är en nyare modell.

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Bara att googla runt på blocket. Du vet ju hur mycket din bil får dra, vill du ha tipps så får du speca dina förutsättningar lite bättre, tex ska du bara ha en upptagningsvagn o dra den några 100m eller ska du ha den på släp o köra några km.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det finns ett helt gäng Flipper 640 på blocket. Det kanske kan va nåt?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Uttern 6000 / Flipper 640 säjer ni?

 

Ja, prisklassen känns bra. Frågan är bara (som vanligt) hur länge de där monstermotorerna lever utan haveri. Och varför är standardstyrkan >100 hk när det på t ex en Bella 530 HT räcker med 50 hk utombordare?

 

Jag har hört mycket tråkigt om drev och bälgar som läcker. Hur vanligt är det? Är det svårt att byta själv? Jag är inte ohändig men allt kan bli fruktansvärt besvärligt mellan varven...

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är som med allt annat som kräver underhåll, måste skötas med vissa intervaller 3-4 år typ, inte specielt svårt men kan bli kostsamt om man struntar i det

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...